У Львові розпочалася виставка-фестиваль ретроавтівок

20:20 31 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/groups/varta1.official

У п’ятницю, 31 травня, на стадіоні «Юність» у львівському Парку культури імені Богдана Хмельницького озпочалася Міжнародний фестиваль ретро-автомобілів «Леополіс Гран Прі».

Про це повідомили на порталі оперативних новин «Varta1», де також розповіли: «Організатор фестивалю – громадська організація «ЗАЗ-Козак». «Леополіс Гран Прі» відбувається дев’ятий рік поспіль і є другим Етапом Кубку України для історичних транспортних засобів».

«Відвідувачі виставки на стадіоні «Юність» зможуть дізнатися більше про історію автопрому. Окрім того на відвідвачів чекає нововведення – зона сучасних автомобілів», – поінформували також на порталі оперативних новин.

«Програма заходу передбачає також заїзд ретро-автомобілів, який відбудеться 2 червня вулицями «Львівського трикутника» (Вітовського – Стрийська – Героїв Майдану). Офіційний старт та пробний заїзд трасою розпочнеться о 10:30. А уже ввечері, з 18:00 до 18:30 триватиме нагородження переможців», – розповіли: також на порталі оперативних новин.

«Учасниками фестивалю стали близько 50 автоклубів України та Європи, зокрема – з Польщі, Литви, Естонії, Німеччини, Словаччини, Угорщини, Білорусії та Італії. Вперше на «Leopolis Grand Prix» братимуть участь представники Нідерландів. Фестиваль ретро-автомобілів «Leopolis Grand Prix» триватиме з 31 травня до 2 червня», – повідомили також на порталі оперативних новин.

«Історія «Леополіс Гран Прі». розпочалася 8 вересня 1930 року, коли вулицями Львова стартували перші кільцеві перегони, які через характерну форму траси (трикутник зі зрізаними кутами) отримали назву «Львівський трикутник». Історична траса «Львівський трикутник» 1930-х років була на рівні з «Гран Прі Монако», і вважається передісторією до «Формули-1», – поінформували також на порталі оперативних новин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів