У Львові роль Ірода у вертепі виконує «Путін» (відео, оновлено)

17:43 6 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Як повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, «українські військові охоронятимуть Ісуса від злого Ірода, котрого уособлюватиме один відомий чоловік зі сусідньої держави».

«У Львові люди відзначають Святвечір. Зокрема, на вулиці вивели ляльку в повний зріст із короною на голові, що нагадує президента РФ Путіна. Ляльці заламали руки за спиною й «взяли її в полон», – інформує сьогодні, 6 січня, київська газета «Сегодня». Своєю чергою, журналіст Галина Терещук інформує сьогодні, 6 січня, в повідомленні «Персонаж, схожий на Путіна, з'явився у львівській шопці», розміщеному на сайті «Радіо Свобода»:

«У Львові на площі Арсенальній відкрито шопку, де у ролі біблійних персонажів – Марії, Йосипа, Ангелів, а також сучасників – пластуни. Різдвяна шопка має сучасне звучання і відтворює ситуацію в Україні. Українські військові – «кіборги» і «укропи» – захищають шопку, що символізує Україну, і не пропускають туди царя Ірода, який дуже схожий на російського президента Путіна.

Біля шопки можна зробити благодійні пожертви. Зібрані гроші організатори – холдинг емоцій «Fest Lokal» – віддадуть на потреби української армії».

Натомість у прес-службі ЛМР анонсували вчора, 5 січня, «Щоденному Львову»:

«6 січня о 12:00 у Львові вже традиційно відкриють живу шопку – з вертепом та живими тваринами. Шопка вже вшосте прикрашатиме різдвяний центр міста.

Цього разу вона буде актуальною до проблем сьогодення та розташовуватиметься на площі Арсенальній (позаду музею Арсенал). Організатори розповіли також:

«Здавна вертепи робили актуальними до тогочасних проблем. Торік у нас була шопка на барикадах, бо був Майдан, цього року інша політична картина, тож героями будуть не лише традиційні Йосип, Марія та ангели, а українські військові, які охоронятимуть Ісуса від злого Ірода, якого уособлюватиме один відомий чоловік з сусідньої держави».

Одразу після відкриття можна буде взяти участь у квесті «Знайди 12» у приміщенні «Ринку зброї. Під Арсеналом», а саме можна буде скуштувати усі 12 страв святкового столу.

Шопка стоятиме зі 6 до 8 січня та буде безкоштовною атракцією для львів’ян та гостей. Проте кожен охочий зможе скласти пожертву в скриньку поруч, зібрані кошти підуть на допомогу учасникам АТО.

Ролі героїв шопки традиційно виконуватимуть українські пластуни. Офіційне відкриття відбудеться о 12:00 год. 6 січня на площі Арсенальній.  Деталі: Христина Шабат, тел. 0504315584, ktuzyak@fest.lviv.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів