У Львові реставрують дахи церков Вознесіння Господнього та Івана Золотоустого

11:54 12 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Маріан Стрільців/ZIK

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, за кошти міського бюджету проводяться ремонтно-реставраційні роботи даху церкви Вознесіння Господнього на вулиці Старознесенській, 23 та храму святого Івана Золотоустого на вулиці Миколи Лисенка, 43.

У прес-службі міськради повідомили сьогодні, 12 грудня, «Щоденному Львову», щ, на замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР за кошти міського бюджету проводяться ремонтно-реставраційні роботи даху церкви Вознесіння Господнього на вулиці Старознесенській, 23 та храму святого Івана Золотоустого на вулиці Миколи Лисенка, 43. У повідомленні також зазначено:

«Обидві церкви є пам’ятками архітектури місцевого значення. Так, роботи в церкві Вознесіння Господнього проводить підрядна організація ЗАТ «ПБО «Львівміськбуд». 

Станом на сьогодні тут влаштовано мідне покриття на трьох малих куполах та на північній частині двосхилого даху. Виконавцем робіт у храмі святого Івана Золотоустого є ПП «ОБЕРІГ-ГРУП».

На сьогодні тут демонтовано пошкоджені азбестоцементні листи та гонт, замінено частину облатування та перекрито листовою сталлю дах над храмовою частиною. Як зазначили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР, усі ремонтно-реставраційні робити в обох церквах планують закінчити вже в наступному році».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів