У Львові реставрують дах богословської академії

17:30 12 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові розпочали реставрацію даху монастирських приміщень колишнього костелу францисканок (нині – храм святого Івана Золотоустого).

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «Роботи виконує на замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР приватне підприємство «Володар Маркет». Вартість робіт – 3,6 млн. гривень».

«Роботи з ремонту даху тільки розпочалися і будуть тривати цього року доти, доки дозволятимуть погодні умови, та продовжаться в наступному. Заплановано виконати заміну та протезування аварійних ділянок дахових конструкцій; заміну та влаштування системи водовідведення. Вартість робіт становить – 3 675 300 гривень», – поінформували також у міськраді.

Ректор Львівської православної богославської академії Ярослав Ощудляк зазначив: «Коли в 92-му році ми сюди прийшли, приміщення було в жахливому стані. Почали ремонтувати його своїми силами, але зрозуміли, що це для нас непосильно. Оскільки це пам’ятка архітектури, визначна споруда, вона потребувала негайного порятунку. На сьогоднішній день маємо катастрофу з дахом. Тому ми звернулися до управління історичного середовища, до міського голови за допомогою. Дуже вдячні, що нам були надані кошти. На даний момент вже відремонтований храм, шпиль над храмом і зараз розпочинається ремонт дах»

Директорка приватного підприємства «Володар-Маркет» Надія Мелета розповіла:: «Спочатку ремонтуватимемо праву частину, бо вона найбільше пошкоджена. Покрівля частково виготовлена із сланцю. Сланцеве покриття ми знімемо і зробимо покриття з оцинкованої бляхи. Також буде замінено усі дерев’яні конструкції», – повідомила

«Цього року також продовжуються роботи з реставрації вікон і даху Домініканського собору (храм святого Євхаристії), завершена реконструкція даху і дзвіниці у храмі святого Трійці, розпочато реставрацію фасаду костелу святого Казимира – нині храм святого Климентія Шептицького, та ремонт фасаду в храмі Покрови на вулиці Грушевського (колишній костел святого Миколая). Тобто роботи тривають на п’ятьох сакральних спорудах міста», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів