У Львові призначено нового директора музично-меморіального музею Соломії Крушельницької

15:44 6 серпня 2024 р.

Фото до новини

З 5 серпня Тараса Демка призначили керівником Львівського музично-меморіального музею Соломії Крушельницької.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Наразі Тарас поєднуватиме обовʼязки директора музею з посадою заступника директора Львівського органного залу.

Нового очільника музею представила колективу заступниця міського голови з гуманітарних питань Ірина Кулинич.

«Від учора Тарас Демко виконує обов'язки директора музею Соломії Крушельницької у Львові. Тарас є дуже фаховою людиною, хорошим менеджером, тому віримо, що з них музей отримає нове дихання.

Читайте також: Нового керівника призначили на посаду гендиректора Львівського палацу мистецтв

Хочемо подякувати за роботу попередньому керівнику музею Михайлу Кобрину, який очолював установу майже три роки. Він зробив багато роботи, зреалізував чимало грантових проєктів. Зараз є нові виклики і музей повинен отримати нові сенси», – зазначила Ірина Кулинич.

«Цей музей має дуже великий потенціал і значущу репутацію не лише в Україні, а й за її межами. Музей презентує не лише постать Соломії Крушельницької, а й видатного композитора Станіслава Людкевича. Ці дві постаті задають вектори розвитку установи. По-перше, це робота із виконавцями, записами, промоція музичної культури, яку може бути виконуватись чи записуватись. По-друге, це робота зі спадщиною: ноти, композиції й, звісно ж, патрони музею. Також дуже важливою є диджиталізація і оцифрування матеріалів, бо в сучасному світі без цього ніяк.

Ще одним акцентом є налагодження внутрішніх процесів, адже це щоденна робота, яка дозволяє краще і простіше виконувати навіть найскладніші завдання. Зміцнення команди, розбудова зв’язків, посилення наявних та створення нових проєктів.

Я дуже мрію, щоб про музей Соломії Крушельницької дізналося більше людей, щоб тут було більше відвідувачів, щоб якомога більше людей відкрили для себе Соломію Крушельницьку та Станіслава Людкевича», – розповів Тарас Демко.

Також Тарас Демко зазначив, що вже з учора почалась активна робота з колективом, який вмотивований розвивати музей.

Зазначимо, музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької працює за адресою вул. С. Крушельницької, 23, а меморіальний музей Станіслава Людкевича — за адресою вул. С. Людкевича, 7.

Читайте також: Музей Крушельницької більше не затоплюватимуть з квартири над ним

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів