У Львові присвятили матерям захисників України виставку ікон Богородиці

21:14 27 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Газета по-українськи»

У Львівському музеї історії релігії презентували виставку «Мати милосердя», присвячену матерям захисників України.

У Львівському музеї історії релігії презентували виставку «Мати милосердя», присвячену матерям захисників України. На виставці представлено понад 40 Богородичних ікон XVI–XХ століть.

Це найпоширеніші та найулюбленіші іконописні образи в Україні. Тут є ікони Божої Матері трьох основних типів – «Провідниця» (Одигітрія), «Умиління» (Елеуса), «Молитвениця» (Оранта, Знамення, Велика Панагія). Є й інші типи зображень. Куратор виставки Руслана Бубряк зазначила також:

«З образом Богородиці український народ пов'язував свої надії на краще життя, приписував йому чудодійну силу. Люди вважають Богородицю Небесною Заступницею перед Богом, її допомога є найдієвішою, оскільки її Син не може відмовити Матері. 

Сьогодні, як ніколи, Україна потребує наших молитв: на сході держави йде справжня війна. Щоденно гинуть люди як військові, так і мирні. Мільйони жінок моляться, звертаються до Матері Бога Небесного, щоб та своїм омофором захистила їхніх чоловіків, дітей, онуків від ворожих куль, щоб повернулися живими.

Адже під Її омофором – істина життя, сяє сонце правди. Під покровом Пресвятої Богородиці нам розбудовувати нову незалежну державу, торувати шлях до вільного і щасливого життя, духовно оновлюватися і збагачуватися».

Виставку підготовлено спільно з Музеєм сакрального мистецтва Львівської архієпархії УГКЦ імені отця Антона Петрушевича. Це вже шоста спільна виставка, створена в рамках циклу «Різдвяні зустрічі». Виставка триватиме до 15 лютого 2015 року.

Про це повідомила в сьогоднішній публікації в «Газеті по-українськи» Ольга Швед. Натомість «Щоденний Львів» уже інформував про виставку «Мати милосердя» 25 грудня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів