У Львові проведуть першу екскурсію деросіянізованими вулицями

12:14 22 серпня 2023 р.

Фото до новини

До Дня Незалежності України Центр туристичної інформації розробив новий екскурсійний маршрут перейменованими вулицями та просторами Львова.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Маршрут прокладений через 5 перейменованих вулиць. Триватиме екскурсія орієнтовно 1.5 години, на якій розкажуть більше про непересічних для Львова особистостей, на честь яких були названі вулиці.

Новий екскурсійний маршрут розробив працівник Центру туристичної інформації, історик та екскурсовод Євген Гулюк.

«День Незалежності – завжди чудова нагода краще познайомитися з собою! В Україні почали очищати публічний простір від отруйних рудиментів колоніального та комуністичного минулого. Детоксикація суспільного організму відбувається і на рівні назв вулиць, площ та громадських просторів. Упродовж останнього року у Львові багато зробили в цьому напрямку. Відтак запрошуємо на прогулянку містом, де головні акценти будуть саме на перейменованих локаціях. Поговоримо про назви площ та вулиць, непересічних місцевих мешканців та цікавинки з їхнього життя. Маршрут пролягатиме між вулицями Тараса Бобанича та Юрія Руфа», – зазначає Євген Гулюк.

Екскурсійний маршрут пролягає через такі вулиці: сквер НТШ - сквер Іваничука - вулиця Тараса Бобанича «Хаммера» (раніше Короленка) - вулиця Ігоря Дашка (Філатова) - вулиця о. Димитрія Яреми (Чехова) - Сквер Панчишина - вулиця Юрія Руфа (Некрасова). Зазначимо, що маршрут складено саме цими вулицями, тому що вони є комфортними для однієї комплексної пішохідної прогулянки, однак у Центрі туристичної інформації запевняють, що будуть працювати над створенням і нових екскурсій, які оховлюватимуть й інші перейменовні вулицями.

Перша екскурсія цим маршрутом відбудеться завтра, 23 серпня, о 9:00. Місце зустрічі – Львівський туристичний офіс, вул. Руська 20.

Дерусифікація вулиць у Львові: зміна документів для мешканців і підприємців буде безкоштовною

Назвали 53 вулиці у Львівській громаді, які перейменують у рамках декомунізації

У Львові відкрили вулицю імені Патріарха Любомира Гузара: яку перейменували (фото)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів