У Львові пропонують винести різдвяний дідух 24 грудня, а не 6-го січня

13:07 12 грудня 2019 р.

Фото до новини

У Львові пропонують винести різдвяний дідух 24 грудня - як символічний перехід до спільної зі світом дати святкування Різдва Христового Розпочати перехід на проведення основних тематичних подій святкування Різдва не тільки у січні. Також організувати культурні, освітні, розважальні заходи, надсилати офіційні вітальні листи, присвячені Різдву Христовому, саме до 25 грудня.

Нагадаємо, у попередні роки різдвяний дідух виносили 6-го січня

.Із такими пропозиціями звернулась до міського голови Львова депутат Львівської міської ради  від фракції “Української Галицької партії”і Юлія Гвоздович.  

“У 2017 році Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким 25 грудня стало офіційним вихідним днем. Наступні кроки до відновлення культурного та духовного возз’єднання зі Світом: 

 - утвердження українськими Церквами єдиної дати святкування Різдва в Україні – 25 грудня, 

- зміна традиційних святкувань українським суспільством іншої дати Різдва, відповідно до правильного календаря. 

Ми як депутати Львівської міської ради від імені Української Галицької Партії ініціюємо широкий суспільний діалог про єдину дату святкування Різдва в Україні та Світі – 25 грудня,” - йдеться у депутатському запиті Юлії Гвоздович. 

Нагадаємо, Українська Галицька Партія ініціювала звернення до

ПЦУ та УГКЦ із закликом розглянути спільний перехід на сучасний григоріанський календар та святкування Різдва зі світом 25 грудня. Уже 30 тисяч галичан підписали звернення. Збір підписів триває за цим посиланням досі - https://bit.ly/2OlfA9O

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів