У Львові продовжили облаштовування внутрішніх дворів житлових будинків (відео)

19:14 10 листопада 2014 р.

Фото до новини

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, спільними зусиллями відремонтувано внутрішній двір на вулиці Наливайка, 17.


Відео: Андрій Андрух / Львівська міська рада

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 10 листопада, «Щоденному Львову»:

«У Львові спільно з мешканцями, владою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва облаштовують внутрішні двори. Програма сприяння благоустрою внутрішніх дворів розпочалася минулого року, тоді було відремонтовано три двори. Двори вибирали на конкурсній основі.

Основна умова – готовність мешканців долучитися до облаштування спільного громадського простору. У цьому році співпраця продовжилась, спільними зусиллями відремонтували внутрішній двір на вул. Наливайка, 17.

Керівник українсько-німецького проекту Німецького співробітництва (GIZ) ГмБХ та Львівської міської ради «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Іріс Гляйхман розповіла також:

«Для нас дуже важливо підтримувати громади, щоб вони спільно дбали про свої будинки, про спільне майно. Можливо, роботи, проведені у цьому дворі, будуть поштовхом для того, щоб об’єднати мешканців, щоб вони налагодили між собою добрі стосунки , і в майбутньому покращували умови свого проживання. Загалом, на сьогодні ми маємо відреставровані 4 подвір’я  у центральній частині міста. Результатами ми цілком задоволені.

На сьогодні тут ще тривають роботи з реставрації вхідної брами, які проводять у співпраці з GIZ, де мешканці сплачують тільки 30% від вартості робіт. За бюджетні кошти ремонтують сходову клітку.

Ми бачимо, що є облаштований двір, водночас реставруються двері. Міська рада ремонтує сходову клітку. Це ефект, яким ми хотіли досягнути – щоб усі долучилися до цього процесу.

У дворі на вул. Наливайка, 17 роботи проводилися з 27.10.2014 року до 07.11.2014 року. Загальна вартість робіт становить 125 884 грн. Перед початком робіт з заміни мощення за міські кошти було проведено ремонт стіни у подвір’ї. 

Частка співфінансування мешканців на впорядкування внутрішнього дворика складає - 10% від загальної вартості робіт, але не більше, ніж 1000 грн. з квартири. Перед  початком робіт частка мешканців повинна бути перерахованою у вигляді авансу безпосередньо на рахунок виконавця робіт. 

Для проведення благоустрою вибрано цього року вибрано ще два двори – на вул. Коперника, 30 та вул. Дрогобича, 10. Відновлювати двори планують і наступного року, однак умови конкурсу хочуть дещо змінити».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів