У Львові продемонстрували столітні трамваї

19:55 31 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

30 та 31 травня львів'ян та гостей міста запросили ознайомитися з тим, яким був міський транспорт понад сто років тому.

ЛКП «Львівелектротранс» і громадська організація «Львів'яни за електротранспорт» проводять спільну акцію «Дні відкритих дверей у трамвайному депо», що знаходиться на вулиці Городоцькій, 185. Показ приурочено до 135-ї річниці відкриття руху кінного і 121-ї – електричного трамваю у Львові, а також до 85-річчя введення в експлуатацію трамвайного депо №1.

У рамках виставки «Львівський трамвай – із минулого у майбутнє» презентували старовинні трамваї, які впродовж століття років перевозили пасажирів затишними вуличками міста Лева.В експозицію виставки включено такі раритети, як «Sanok SW-1» №093 виготовлення 1909 року, «Gotha T59E №002» та «Gotha T2-62 №001» виготовлення 1960 та 1963 року, трамвай-снігоочисник «СХ-2» 1954 року, а також найбільш сучасний львівський трамвай Electron T3L44. Волонтери із числа активістів ГО «Львів'яни за електротранспорт» розповіли про історію електротранспорту у Львові.

Усім бажаючим також надано можливість ознайомитися із влаштуванням цехів трамвайного депо і довідатися секрети технологій ремонту трамвайних вагонів. Вхід на територію трамвайного депо - вільний.

Під час акції проводиться збір благочинних пожертв на відновлення історичних трамваїв Львова. Про це повідомили сьогодні, 31 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів