У Львові презентували першу книгу про «АТО» – «Вклоняємось доземно українському солдату»

22:40 19 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Newsru.ua»

Директор обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник повідомив у п’ятницю: «Читач давно чекав на таке видання про героїв-учасників антитерористичної операції. Тепер їх імена і подвиги взнають тисячі наших відвідувачів-книголюбів».

У 58-му Будинку офіцерів у Львові відбулася презентація книги «Вклоняємось доземно українському солдату», виданої колективом Центрального друкованого органу Міністерства оборони України – газети «Народна армія». У її презентації взяли участь військові журналісти Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України й газети «Народна армія», які були дотичні до матеріалів, що увійшли у збірку та загалом висвітлювали події у зоні антитерористичної операції.

На заході серед інших гостей був присутній директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник, якого дуже зацікавило це перше видання, що розповідає про героїв сучасної доби, які зі зброєю в руках захищають свою Батьківщину. «Я залюбки розповсюджу по наших підпорядкованих бібліотеках, кількість яких налічує 1355, цю прекрасну книгу. Читач давно чекав на таке видання про героїв-учасників антитерористичної операції. Тепер їх імена і подвиги взнають тисячі наших відвідувачів-книголюбів», – зауважив Іван Сварник.

Як зазначив начальник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України підполковник Олександр Поронюк, примірники видання отримали вже бібліотеки 58-го Будинку офіцерів, Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та багатьох інших військових частин Львівського гарнізону.

«Крім того, ми розповсюдили 20 примірників книги «Вклоняємось доземно українському солдату» серед шкіл Галицького району міста Львова. Тепер у кожній школі цього району буде ця збірка. У планах розповсюдити її і у інші бібліотеки навчальних закладів семи областей зони відповідальності медіа-центру», – повідомив підполковник Олександр Поронюк.

За словами начальника Галицького районного відділу освіти міста Львова Лесі Васюти, книга зіграє свою повчальну і виховну роль у військово-патріотичному вихованні молоді і підготовки її до служби в Збройних Силах України. «Звичайно, що ми мріємо про той час, коли до нас централізовано поступатимуть високохудожні, патріотичні книги подібного змісту», – зауважила вона.

Під час передачі книги директорам загальноосвітніх навчальних закладів, військові журналісти і педагоги договорилися про подальшу співпрацю і заходи, спрямовані на підняття патріотизму, свідомості та військового обов’язку. Про це повідомили в п’ятницю на сайті Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Львів) підполковники Віталій Стечишин, Тарас Грень, Володимир Скоростецький. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів