У Львові покажуть унікальну оперу

16:48 8 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

12 жовтня о 19.00 вперше за незалежної України у трамвайному депо «LEM Station» на вулиці Вітовського, розпочнеться унікальна постановка опери «Лючія ді Ламмермур» у перекладі Миколи Лукаша.

Про це повідомили у вівторок, 8 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Оперу «Лючія ді Ламмермур» називають «перлиною» у творчості відомого італійського композитора Ґаетано Доніцетті, адже вона є однією з найскладніших та найдраматичніших на оперній сцені. Сюжетом опери є роман шотландського письменника Вальтера Скотта «Ламмермурська наречена», написаний на реальних подіях. За розповіддю молоду і красиву Лючію видають заміж обманом, в кульмінації наречена божеволіє. Віковий ценз постановки 12+».

Українська режисерка Юлія Журавкова зазначила: «Наша постановка є унікальною, бо вперше за часи незалежності України опера виконується в українському перекладі геніального Миколи Лукаша. В ній задіяні талановиті молоді солісти, чия зіркова кар’єра лише набирає обертів. Красу партитури Доніцетті явить львівський оркестр під орудою Маргарити Гринивецької. У виставі поглиблено драматургію опери, увиразнено характери, і тепер це історія не лише про нещасливе кохання, а й про підступність, слабкодухість і шляхетність в жанрі епік-фентезі».

«Таку постановку опери «Лючія ді Ламмермур» можна буде побачити лише один раз. Подія відбуватиметься у рамках «Лукаш Фест» – унікального міжнародного фестивалю, присвяченому сторіччю з дня народження Миколи Лукаша – одного з найталановитіших перекладачів ХХ сторіччя. Фестиваль відбувається за підтримки Українського культурного фонду, Львівської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації та львівського корейського центру Ханмаді», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів