У Львові по вісім годин стоять у черзі, щоб побачити нерукотворний Лик Христа (відео)

14:36 7 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: credo-ua.org

Як повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, мирян просять дотримуватися графіку відвідування собору Св. Юра.


Відео: «Телеканал новин «24»

«В Архикатедральному соборі Св. Юра уже тиждень перебуває унікальна реліквія, привезена з Ватикану – Нерукотворний образ Ісуса Христа – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради. У повідомленні зазначено також:

«Щодня на площі Св. Юра вишиковується кількаметрова черга з мирян, які бажають помолитися до унікальної ікони. Організатори повідомляють, що щоденно до святині приходить до 10 тисяч паломників. Капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк повідомив також:

«Очікуємо цими вихідними рекордно велику кількість людей. Тож просимо паломників про терпеливість в очікуванні в черзі. Також нагадуємо, що синоптики передають похолодання, тож потрібно тепліше вдягатися». 

Нагадуємо, храм відчинений для вірних з 7.00 до 23.00, тож організатори просять дотримуватися саме цього графіку відвідин храму для почитання реліквії. Нерукотворний образ перебуватиме в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові до 15 лютого».

Натомість «Телеканал новин «24», повідомляючи сьогодні, 7 лютого, що у Львові – черги до нерукотворного Лику Христа, конкретизує при цьому:

«По 5-8 годин стоять люди у черзі, аби побачити нерукотворний Лик Христа. Його виставили у львівському Соборі Юра.

Реліквію датовану третім століттям для молитви з особистої захристії передав Україні Папа Римський. У Львівській архиєпархії УГКЦ розповіли:

Історія неруковторного Лику Христа сягає стародавнього турецького міста Едесси, центру раннього християнства. За час земного життя цар Едесси Авгар захворів на проказу. І він бажав зцілитися і чув про присутність Христа і тому покликав, щоб Христос прийшов і учинив йому таку ласку. А оскільки Христос не міг це зробити, він обтер своє обличчя водою, полотном – і так це занесло царю Авгару і він зцілився». 

У Львові реліквія – вже тиждень, але потік людей до церкви щодня не меншає. Лик Христа під броньованим склом.

ЦІлодобово його пильнують правоохоронці. За безпекою реліквії Ватикан стежить через пряму відеотрансляцію в інтернеті.

Дати Україні на два тижні її Папа Римський вирішив через війну на Сході. Нерукотворний Лик Христа пробуде у львівському соборі до 15 лютого».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів