У Львові підготували насичену програму різдвяних святкувань

17:45 5 грудня 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: zik.ua

Для оформлення алеї проспекту Свободи використали лемківські павуки, які спеціально розробляли майстри з Косова.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в середу, 5 грудня, що цьогоріч на львів’ян та гостей міста чекає насичена програма святкувань – окрім традиційних Різдва в Шевченківському гаю та ярмарку, буде льодове шоу, концерти улюблених львівських гуртів та ще близько 200 подій.

Цього року для оформлення алеї проспекту Свободи ми використали лемківські павуки, які для нас спеціально розробляли майстри з Косова. Ці півметрові павуки будуть розвішені вздовж алеї на святкових арках та стануть таким оберегом усіх заходів та усіх подій, які будуть відбуватися в центральній частині міста в рамках святкування Нового року та Різдва.

7 та 8 січня буде традиційно встановлена сцена, де  відбуватимуться виступи вертепів та різдвяно-новорічні концерти. А 12-13 січня буде конкурс льодових скульптур на площі перед Львівською оперою, де будуть створюватися вже традиційні скульптури з льоду.

Тема конкурсу льодових скульптур – «Львівське бароко». Цього року для площі Ринок виготовили нові будиночки в пастельно-молочному кольорі.

Цикл святкувань продовжиться 18 грудня з традиційного запалення головної ялинки міста та передачі пластунами Вифлеємського Вогню Миру громаді міста, а також льодового шоу на площі Ринок. Як і попередні 30 років, австрійські скаути привозять Вифлеємський Вогонь до Австрії, і туди приїжджають скаути з усього світу.

Традиційну для міста шопку з дерев’яними двометровими скульптурами відкриють 25 грудня на площі Ринок, колядувати буде хор «Гомін». А в оновленому дворику Ратуші відбудеться «Теплий концерт».

Учасник гурту Олесь Коваль розповів: «Ми готуємося зробити неймовірну для нас річ, щоби мапінг не просто пройшов як шоу, а викликав неймовірні емоції тепла і якогось домашнього, родинного затишку. Будуть використані вірші львівських поетів, електронна музика з фольклорними мотивами і віншування на різних діалектах».

Увечері, 31 грудня, оперний театр стане незвичайним арт-об'єктом. Адже на його фасаді створять «3D»-маппінг шоу в супроводі музики гурту «Лірвак».

У переддень Різдва, 6 січня, святковий настрій створить щорічна традиція винесення Дідуха, яка супроводжуватиметься колядами.  7 січня Львів привітає з Різдвом співачка Руслана. Концерт відбуватиметься на площі перед Львівським театром опери та балету.

А вже з 7 до 9 січня Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові представить свою програму святкувань «Різдво в Гаю», де можна буде побачити, як колись святкували Різдво в українському селі, а також разом поколядувати з вертепами та створити особливу родинну атмосферу.

Окрім цих заходів, у програмі новорічних та різдвяних святкувань заплановано безліч цікавих та по-домашньому теплих атракцій. Про це повідомили в середу, 5 грудня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів