У Львові під час Великодня подбають про потребуючих

17:58 17 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Прес-служба міської ради запевняє в четвер, що для них організовують святкові сніданки.

В управлінні соціального захисту Львівської міської ради повідомили її прес-службі: «Вже за доброю традицією восьмий рік поспіль у Світлу Великодню неділю, 20 квітня, в дворику школи №62, що на вулbws Театральній, 15 буде проведено Великодній сніданок для 200 найбільш потребуючих львів’ян. Трапеза розпочнеться спільною молитвою. Очікуємо, що до нас, як і щороку, долучиться міський голова Львова».

До святкового Великоднього набору на кожну особу входитимуть традиційні українські продукти: ковбаса, масло, сир домашній, сік та паска. Середня вартість набору становить 95 грн.

Цього ж дня, 20 квітня, у Центрі обліку та нічного перебування бездомних на вулиці Кирилівській, 3а, о 8-й годині відбудеться Великодній сніданок для близько 40 клієнтів Центру, який організовано за підтримки отців Редемптористів з храму Йосафата, а також громад храмів Покрови Пресвятої Богородиці, з допомогою приватних підприємців та небайдужих добродіїв, котрі забажали залишатись невідомими.

Сніданок організовано за підтримки отців-редемптористів з храму Йосафата, а також громад храмів Покрови Пресвятої Богородиці та, що приємно, приватних підприємців та просто небайдужих добродіїв, котрі забажали залишатись невідомими. Отець Роман Лагіш gjzcy.':

«Я гадаю, що в такий непростий час, який зараз переживає наша країна та наше місто, дуже важливим є бажання допомоги. Це не тільки непрості соціально-економічні умови.

Крім того, ми з вами змушені долати важкі моральні травми, які пережив наш народ. І тому у світлий день Воскресіння Господнього, коли сама земля і природа, сповнюючись Божої благодаті відкривається, дуже важливо, що ми об’єднуємо місто і простих жителів, допомагаємо тим львів’янам, які цього потребують. Наша мета - підтримати та пережити разом цей сніданок.

Цього року ми запросили храм Св. Петра і Павла, щоб разом благословити цей сніданок. Я думаю, що цей знак надії, який ми можемо подарувати людям, є дуже важливим. Він виконується за допомогою міських установ, громадських організацій, волонтерів та простих людей, які у ці особливі дні ніби стають пасхальними променями.

Це свято, яке не оминає нікого. Тому ми дуже раді, що можемо об'єднати свої зусилля і дякуємо всім, хто відгукується, щоб донести цей світлий знак людям, які особливо цього потребують».

Управління соціального захисту Львівської міської ради також закупило в зв’язку із настанням Великодніх днів 1,1 тис. продуктових наборів для потребуючих львів’ян. 316 наборів вже роздають нужденним львів’янам працівники районних відділів управління соціального захисту. А тим львів’янам, які не мають змоги прийти у відділ за пакунком за станом здоров’я, працівники управління соціального захисту Львівської міської ради розносять по домівках (до набору увійшли такі продукти: напій кавовий, гречка, рис, олія, родзинки, консерва «сардини», згущене молоко та печиво).

Виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин розповів: «Окрім того, щорічно ми намагаємось до свят охопити нужденних, якими опікуються неурядові організації соціального спрямування нашого міста.  Цьогоріч ми передали 800 продуктових наборів для потреб членів організації Українського товариства глухих у Львові. Власне? ці пакунки роздадуть працівники УТОГу своїм підопічним (до набору увійшли такі продукти: печиво, родзинки, згущене молоко, олія, гречка, рис, мед та кава)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів