У Львові передали музею горельєфи «Монумента Слави»

18:00 8 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

П’ять демонтованих з аварійної стели «Монумента Слави» передали музею «Територія терору».

Про це повідомили в п’ятницю, 8 лютого, в прес-службі Львівської міськради. Директор музею Ольга Гончар «Територія терору».розповіла: «Вчора ввечері нам передали останні горельєфи зі стели Монументу Слави. Тому з цього часу вони будуть зберігатися у нашому музеї. Ми проведемо дослідження цих елементів і продумаємо як цікавіше їх експонувати – зробити цікавий проект, дискусію чи ворк-шоп, дослідимо, які у світі є цікаві прецеденти таких проектів, запросимо цікавих спікерів до співпраці».

Ольга Гончар також зазначила: «Наш музей дуже радий, що місто доручило саме нам зберігати ці елементи. Є рішення №163 Львівської міської ради про їх передачу нашому музею. Тому хочемо показати, що українські музеї мають не боятися приймати такі об’єкти, бути активними, створювати дискусії навколо таких об’єктів і досліджувати їх, адже вони мають мистецьку і історичну цінність».

Директор музею «Територія терору» також розповіла: «П’ять горельєфів з «Монумента Слави» символізують головні роди військ: піхотинець, танкіст, артилерист, льотчик і матрос. Оскільки об’єкти великого розміру, то необхідно буде визначити місце, де можна їх експонувати, і щоб вони були захищені від погодних умов».

Головний зберігач фондів музею «Територія терору» поінформував: « «Це об’єкти висотою понад чотири метри і більше метра ширина. Матеріал, з якого ці горельєфи були зроблені, очевидно, бронза. Варто буде провести мистецтвознавчу експертизу, оскільки автори цих горельєфів досить відомі люди. Ця експертиза буде потрібна як майбутньому поколінню так і нашому музею».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів