У Львові організовують для потребуючих різдвяні святвечори

13:20 2 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб, Український католицький університет, «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» організують 6 січня різдвяні святвечори для потребуючих.

Про це повідомили в четвер, 2 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що 7 січня, вже традиційно у храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбудеться різдвяний обід. Його організовує Спільнота Святого Егідія.

Натомість 6 січня для потребуючих, малозабезпечених, бездомних осіб відбудеться Святвечір у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб на вулиці Кирилівська, 3а) для безхатченків, які отримують в Центрі соціальні послуги – а це орієнтовно 50-55 людей. Його початок – о 19.00.

Вечеря розпочнеться зі спільної молитви, і складатиметься з традиційних для українського столу страв. В організації вечері традиційно допомагають блаійники та підприємці, за що в установі їм дуже вдячні. До слова, різдвяна вечеря у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб відбудеться уже одинадцятий раз.

Святвечір для потребуючих буде й в Українському католицькому університеті на вулиці Хуторівка, 35а (приміщення філософсько-богословського факультету). О 13.30 там розпочнеться спільна коляда, о 14.30 – Богослужіння, о 15.30 – спільна вечеря. Очікують до 200 потребуючих та малозабезпечених осіб. Окрім того, УКУ також готує святкову вечерю ще для 700 людей – у шпиталі Шептицького, виправній колонії та обласній психіатричній лікарні.

Святвечір від ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» у приміщенні Львівського палацу мистецтв на вулиці Коперника, 17 розпочнеться очаток о 15.00. Там чікують близько 500 малозабезпечених, потребуючих, бездомних людей.

На Різдво Христове, 7 січня, бездомні та малозабезпечені зможуть покуштувати різдвяні страви за святковим різдвяним обідом, якийтрадиційно організовують храм Покрови Пресвятої Богородиці та Міжнародна мирянська Спільнота Святого Егідія. О 15.00 у храмі на вулиці Личаківська, 175 за різдвяні столи сядуть близько 300 потребуючих. Для них накривають святкові столи безпосередньо у самій церкві перед вівтарем, де зазвичай відправляють святу Літургію.

Волонтери Спільноти Святого Егідія накривають традиційні столи, на яких є усі різдвяні страви галичан, а в кінці трапези на гостей чекають колядки, виступ вертепу та вручення подарунків. Кожен з потребуючих отримає теплі речі на зиму, фрукти та солодощі.

Як інформував «Щоденний Львів», у міськраді оприлюднили програму різдвяних святкувань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів