У Львові оновлять до кінця року чотири бібліотеки

11:48 8 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові оновлюють вісім бібліотек, частину з яких планують завершити цього року.

Як повідомили в п’ятницю, 8 листопада, у Львівській міськраді, про це сьогодні доповів на засіданні виконкому заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко. За його словами, «в роботі - вісім об’єктів, чотири з яких мають змогу завершити цього року».

«Мова йде про бібліотеку на Сихові й на вулиці Хмельницького, Миколайчука та Шевченка. Перший з цих чотирьох об’єктів – «Lviv Open Lab», який є прецедентом для України. Це поєднання медіатеки та лабораторій на майже 1000 квадратних метрів. Реалізовується у співпраці «MakerSpace». Станом на сьогодні роботи йдуть до завершення, встановлюється вентиляція в останній частині», – поінформував також Андрій Москаленко.

Заступник міського голови також зазначив: «Другий об’єкт – Сенсотека – є дуже знаковим для Львова, адже розташований у Стрийському парку. В нас були складнощі у виконанні робіт, адже це старовинна будівля, але зараз вже все добре. На цьому об’єкті ми зберігаємо автентичні двері і вікна, екстер’єр є одним з ключових елементів, адже ми працюємо з супутньою інфраструктурою. Ми робимо тут заміну мереж, проводимо капітальний ремонт, щоб впродовж багатьох наступних років до цього питання не повертатись».

Андрій Москаленко також повідомив: «Наступна бібліотека знаходиться на вулиці Хмельницького. Тут дуже цікава концепція медіатеки, бо багато людей з сусідніх будівель приходять сюди для обміну інформацію, не зважаючи на те, що бібліотека дитяча. На цьому об’єктів ми маємо дуже добру динаміку, зробили великий елемент реставрації. Тут дещо утруднене виконання робіт, оскільки бібліотека знаходиться на першому поверсі житлового будинку. До кінця року ми завершимо виконання робіт, але для цього нам потрібно додатково виділили 3 млн грн, адже підрядник працює в борг».

«Проект оновлення бібліотеки «Під Високим Замком» (вулиці Богдана Хмельницького, 175) розроблений архітекторкою Ольгою Криворучко з врахуванням усіх побажань бібліотекарів та відвідувачів бібліотеки. Під час розробки проектно-кошторисної документації відбувалися зустрічі з громадою у форматі воршопів та обговорень, на основі яких у проект вносилися зміни. Відповідно до проекту бібліотека отримає новий сучасний вигляд, багато світла і зелені, спеціальний подіум для театралізованих дійств та для відпочинку, багато зручних ніш для читання, вмонтованих в книжкові стелажі, спеціальну зелену гірку – для найменших відвідувачів. Простір оновленої бібліотеки буде максимально інклюзивним, буде мати ефективне зонування, ігровий куточок, зручні меблі», – поінформували також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів