У Львові одягнули у вишиванки скульптури біля Ратуші

11:00 16 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 16 травня, біля Ратуші на площі Ринок у Львові з нагоди Дня вишиванки отримали її античні статуї Нептуна, Амфітріти, Адоніса й Діани.

Про це повідомили в четвер, 16 травня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Вишиванки приміряють і фігури левів міста. Зокрема, об 11.30 одягнуть найбільшого лева, який був встановлений до сторіччя ЗУНР, а о 12.00 – «левів-охоронців» Ратуші. Окрім того, на фасаді мерії вивісили тематичний банер, а впродовж дня на пл. Ринок діятимуть тематичні фотозони».

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «День вишиванки вже традиційно у Львові є мегапопулярним святом, коли містяни витягають свої вишиванки і йдуть у них на роботу чи на навчання. Це своєрідний код ідентифікації та велика прикраса нашого міста».

«Цьогоріч, як і щорічно, вишиванки для львівських скульптур готує ТМ «Скиба». 16 травня,  о 12.15 на площі Ринок відкриють фотовиставку дітей з інвалідністю у вишиванках. На відкритті виставки будуть партнери, які допомогли реалізувати ідею, – голова ГО «Розправлені крила» Юлія Аронова, батьки та діти-моделі фотосесії, фотограф Світлана Бачинська, адміністратор фотостудії« Art Studio Passage» Марія Кокота, представники ательє «Lady Di Atelier» та ТМ «Скиба», які надали вишиті костюми для моделей фотосесії», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів