У Львові о 16:30 розпочнуть Андріївські вечорниці

16:09 12 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: mnklviv.org

Їх організатори – УДЮМКи – підготували для вихованців дитячих клубів міста різноманітні вистави, концерти й забави.

Зокрема Андріївські вечорниці запланували 12 грудня в дитячому клубі «Багато сердець» Личаківського району, в якому вихованці драматичного гуртка «Світанок» проведуть невеличку виставу та концерт, а замість ворожінь на юних учасників свята очікують «Ігри з минулого». Відтак усіх, хто має бажання завітати на свято, УДЮМК Личаківського району запрошує о 16.30 в клуб «Багато сердець» на вул. Вашингтона, 5а. 

«Святкування Андрія вже давно стало традиційним у наших клубах. Проведенням вечорниць ми заохочуємо дітей продовжувати традиції наших предків, та зацікавлюємо цінувати та поважати звичаї нашого народу, які йдуть крізь віки», - розповідає Галина Барзій, педагог-організатор Дитячих клубів Личаківського району. 

Натомість 14 грудня «Андріївські посиденьки» організовують Дитячі клуби Франківського району. Під час заходу діти дізнаються про історію свята Андрія, візьмуть участь у веселих забавах. Свято Андрія проходитиме в кімнаті дозвілля «Калинове намисто» за адресою: вул. В.Великого, 11. Початок свята о 15.00.

«Наші вихованці не лише вивчають обряди, а й дотримуються їх. Такими святкуваннями ми виховуємо в дітей шанобливе ставлення до історії нашого народу та почуття національної самосвідомості», - каже Катерина Висоцька, педагог-організатор дитячих клубів Франківського району.

Також цього тижня з нагоди одного із найулюбленіших молодіжних свят в Дитячих клубах відбуваються тематичні бесіди й забави. Педагоги розповідають дітям про Андрія Первозванного та про те, як виникло свято Андрія. 

Інтерактивне заняття про історію та традиції святкування Андріївських вечорниць відбудеться 13 грудня у «Родинному клубі» за адресою: вул. Петлюри, 37 та клубі «Мандри» на вул. Комарова, 3, а також 12 грудня у Дитячому клубі Сихівського району на вул. Білоцерківська, 1.

Про це повідомляє сьогодні, 12 грудня, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів