У Львові немає постраждалих серед близько двохсот учасників забави «Поливаний понеділок» (відео)

19:00 13 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

Організатори бешкету облаштували майданчик на площі Ринок й забезпечили безперебійну подачу води – до міських мереж під’єднали.

«Масова водна битва на площі Ринок у Львові. Постраждалих немає. Мокрі усі. Близько двох сотень молодих людей бешкетували в Обливаний понеділок. Організатори облаштували майданчик та забезпечили безперебійну подачу води – до міських мереж під’єднали», – повідомив сьогодні, 13 квітня, телевізійний «5 канал». Натомість у програмі «Подробиці» телеканалу «Інтер» розповіли в понеділок:

«Мокре «побоїще» із водяними пістолетами та гідрокостюмами. У Львові сьогодні святкують поливаний понеділок. Тисяча хлопців та дівчат, озброївшись пляшками вийшли на площу міста. Сухими не вдалося залишитись і нашим кореспондентам. Про стародавні традиції на сучасний лад дивіться далі у сюжеті Олени Мітясової:

«Мокрі до останньої нитки, проте щасливі. За порцією холодного душу – на площу Ринок масово сходяться люди.  Місцеві мешканці та туристи – усі хочуть долучитися до стародавнього обряду - весняного очищення водою.

Мешканка Львова Ринга Одлевська ділиться враженнями: «Це просто дуже круто, дуже круто, всім раджу».

Погода обливальникам сприяє. Хоч сонечко час від часу ховається, втім тепло – +15.

Учасник «побоїща» розповідає: «Енергія наповнює, дуже хочеться веселитися, вас тільки шо чуть не облили»

Із відрами, пляшками, водяними пістолетами – вийти сухим із води тут не вдасться. Хоч завзяті обливальники й намагалися. Дехто прийшов у костюмі Дарта Вейдера, а хтось у протигазі.

«Емоції просто бомба, словами не передати», – розповів Маркіян Озорянський.

Обливати когось або самого себе водою на другий день Великодня – це стародавній звичай. Вважається, що в такий спосіб людина очищається.

На Закарпатті, наприклад, хлопці цього дня ходять по хатах та обливають дівчат. В обмін молодиці пригощають їх писанками. А от залишитися сухим – ганьба.

Організатор Андрій Шевців розповів: «У всіх на обличчі не є сльози, а є тільки крапельки води від поливання. Ми показуємо таким чином і львів’янам, і гостям, що Львів є культурним містом». 

Втім, обливання у Львові не спонтанне – воно дозволене лише на Площі «Ринок». Тут спеціально облаштували поливальні системи, є рушники і весь необхідний інвентар. А у приміщенні ратуші можна навіть переодягтися та посушитися». 

Як інформував «ЩЛ», львівська «Феміністична майстерня» закликала провести «Поливаний понеділок» без насильства, його контролювала Муніципальна дружина.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів