«Поливаний понеділок» на площі Ринок у Львові контролює Муніципальна дружина (відео, оновлено)

14:40 13 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Культурне місто» в інтернет-мережі «Facebook»

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, водяні бої просто неба на площі Ринок триватимуть до 18.00.

Відео: «Espreso.tv», «Телеканал новин «24» і «Вголос»

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 13 квітня, «Щоденному Львову»:

«Місто підтримує Великодні традиції та запрошує мешканців і гостей Львова сьогодні на веселі забавляння й обливання «Поливаний понеділок». Дійство організовує управління внутрішньої політики Львівської міської ради, спільно з ЛКП «Львівводоканал», Холдингом емоцій «!Fest», Меркурій-Центром.

Офіційне відкриття заходу відбулось о 12.00 на площі Ринок. Водяні бої на площі Ринок триватимуть до 18.00 години просто неба.

Активна зона для водних ігор та обливання, як і минулого року, облаштована на площі Ринок, перед входом до міської Ратуші.

Для цього встановлені спеціальні системи, які подають воду, а також сушки для сушіння волосся. Окрім того, організовано ряд веселощів та водних забав.

Всім охочим взяти участь у фестивалі видають пляшки та кульки з водою. Всіх тих, хто буде обливатися в інших частинах центральної частини міста, волонтери, громадські активісти та працівники правоохоронних органів будуть скеровувати на площу Ринок».

У прес-службі ЛМР, яка традиційно цитує міського голову Львова Андрія Садового з будь-якого приводу, не зрадили собі й цього разу, оскільки передали таку його тираду:

«Завжди після свят у понеділок було велике обливання. Як правило, у Львові воно часто було спонтанне, було багато емоцій.

Інколи емоції переходили за край. Тому ми вирішили це все організувати. Є Ратуша, периметр – це офіційний периметр, де можна сьогодні обливатись.

Всі, хто має бажання, з друзями, з колегами приходять і обливаються досхочу. Є безпека, спонсор – «Львівводоканал». Усіх запрошуємо.

Дуже позитивно це сприймають львів`яни і гості міста, бо набагато менше стало ексцесів. Треба робити усе цивілізовано.

Це цікава атракція і нагода побачити ще раз якусь різновидність нашого міста. Наші українські свята мають велику енергетичну силу».

Натомість «Телеканал новин «24» повідомив сьогодні, 13 квітня: «На другий день Великодніх свят – поливаний понеділок: за стародавнім звичаєм, хлопці обливають дівчат водою. У Львові святкові обливання відбуваються на площі Ринок, перед входом в міську раду.

Тут облаштували спеціальні системи, які подають воду. У холі міської ради працюють прилади для сушіння.

Кожен, хто бажає взяти участь у забавах, може взяти із собою повітряні кульки, пляшки, водні пістолети чи будь-який інший реквізит, що допоможе зробити обливання цікавішим. За дотриманням громадського порядку в межах ігрової зони стежить Муніципальна дружина Львова. Обливання триватимуть до 18:00 години просто неба.

До слова, львів'яни традиційно багато років поспіль на Великодні свята збираються у Шевченківському гаю.Тут вони до пізнього вечора співають веснянки, бавляться в гаївки та діляться великодніми наїдками».

Як інформував «ЩЛ», львівська «Феміністична майстерня» закликала провести «Поливаний понеділок» без насильства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів