У Львові молилися біля Меморіалу пам’яті Героїв Небесної сотні

16:15 19 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У вівторок, 19 лютого, біля Меморіалу пам’яті Героїв Небесної сотні спільною молитвою та покладанням квітів вшанували пам’ять загиблих Героїв.

Про це повідомили у вівторок, 19 лютого, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «До молитви долучилися родини Героїв Небесної сотні, представники влади, громадськість та духовенство».

У промові до присутніх митрополит Львівський і Сокальський Православної церкви України, владика Димитрій (Рудюк), наголосив: «У ці дні Україна вкотре в скорботі. І коли ми стоїмо на цьому місці, де так велично буде вписуватись Меморіал пам’яті Небесної Сотні, ми ще раз вдивляємось в обличчя наших Героїв. Вони боролися за Україну, за краще життя в ній. Але разом з тим, це була війна проти тієї влади, це не була братовбивча війна, як дехто хотів нам такі розуміння нав’язати».

Митрополит також зазначив: «Ми повинні кожного разу молитися, щоб пам'ять наша не зраджувала нам. Давайте будемо отак стояти в молитві на цьому місці. Подякуймо батькам, рідним цих Героїв за те, що вони виховали таких людей, як відділи свої життя, і не побоялися відкрито іти проти зла».

Владика Димитрій також зауважив: «І так, як сто років тому у Львові відбувся отой Листопадовий зрив, пам’ятаймо, що так само, і оцей Лютневий зрив – це є одна ниточка, бо ми будемо не переставати боротися за правду доти, доки у нас не утвердиться справедливість і правда. Дай Бог нам у цій правді вистояти. Слава Україні! Слава Героям!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів