У Львові Міжнародний день молоді сьогодні святкують по-новому

10:18 12 серпня 2021 р.

Фото до новини

Відсьогодні Львів, як і вся Україна, святкують цей день разом з усім світом 12 серпня. Відтак, сьогодні львівські молодіжні центри МолоДвіжЦентр.Львів, Lviv Open Lab та Pixlab prostir запрошують на цікаві, святкові події.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Ми вже два роки в останню неділю червня мовчимо, ми не святкуємо цього дня. Львів прагне стати молодіжною столицею Європи, і загалом ми за демократичні процеси, тому не визнаємо радянського свята і впродовж минулих років на своєму рівні намагалися просунути ідею, щоб Україна святкувала 12 серпня. Ми розуміли, що це складний політичний процес, а коли порушували це питання, то постійно чули, що це не на часі. Тоді ми запустили петицію, різні організації, депутати Верховної Ради скеровували свої звернення, аби змінити дату. А потім зібралися командою, поговорили і вирішили, що якщо не виходить на офіційному рівні – будемо святкувати неофіційно. Ще в червні ми вирішили, що цього року проведемо якісь події 12 серпня, а вкінці липня з’явився відповідний Президентський указ.

Різниця в тому, що остання неділя червня – це якісь фестивалі, вечірки. Тобто святкують радість молодіжного життя: ти молода людина, ти щасливий, ти прекрасний і залишається тільки веселитися. А 12 серпня ООН визначає днем, коли молодь потрібно почути на всіх рівнях. Потрібно почути думки, ідеї, настрої», – розповідає Олег Малець, керівник мережі молодіжних просторів ТВОРИ!

Цьогоріч Міжнародний день молоді буде зосереджений на темі трансформування системи харчування. Львів також долучився до цієї тематики і обрав напрям здорового харчування молоді.

У програмі святкування Дня молоді мережа молодіжних просторів ТВОРИ! пропонує відвідати:

- лекція Дарки Озерної «Харчування в 21 столітті – куди рухатися і як?», усе в науковому контексті (Lviv Open Lab, проспект Червоної калини, 58, початок о 18:00, безкоштовна форма реєстрації: http://forms.gle/NgFG9amY1e1Hjjkd9);

- лекція Юрія Галюка «Психологія їжі, або чому нам смачно» (МолоДвіжЦентр.Львів, вулиця Чайковського, 31, початок о 18:00);

- воркшоп від Kristina Alen «Смачний візуал» (МолоДвіжЦентр.Львів, вулиця Чайковського, 31, початок о 19:00, безкоштовна форма реєстрації http://forms.gle/Kb9T6QCUgGDBpMC48)

.



 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів