У Львові є три ЗМІ-темні конячки, – співредактор

09:38 21 травня 2016 р.

Круглий стіл організували ГО

Круглий стіл організували ГО "Медіаварта" і ЛОГО "Львівський прес-клуб" за фінансової підтримки Національного фонду підтримки демократії (NED).
Фото: Львівський прес-клуб

Наразі у Львові залишилося тільки три видання, приналежність яких конкретним власникам прихована. Це – «ZIK», «Вголос» та «Дивись-інфо».


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час круглого столу на тему: «Участь медіавласників в управлінні ЗМІ», який відбувся у Львівському прес-клубі, повідомила співредактор інтернет-видання «Наші гроші» Наталія Онисько, яка досліджує проблему медіавласності.

За її спостереженнями, два роки тому в середовищі журналістів всі знали, хто є власником того чи іншого медіа, але не дуже хотіли про це говорити. А сьогодні цілковито відкрита медіавласність у Львові. Крім оцих, трьох, вищезгаданих ЗМІ.

- Петро Димінський так і не визнав, що йому належить  «ZIK». Щодо «Вголосу», то ми всі знаємо що його контролює  ВО «Свобода», але ми так і не знаємо, хто – реальний власник. Тому що там досі залишається невідомий чоловік з прізвищем, яке нічого нікому не говорить. І зараз курсують чутки про продаж «Дивись-інфо», але ми не знаємо кому, -  каже вона.

Головний редактор інформаційної агенції «Дивись.інфо» Валерія Дубова, яка також була присутня на круглому столі, запевнила, що впродовж кількох тижнів уся інформація буде оприлюднена.

- Ми запустили новий сайт близько тижня тому. Дійсно, інформаційна агенція змінила власника. Зараз ми перебуваємо на етапі юридичної зміни. І ми оприлюднимо і дані про власників, і нову редакційну політику. Єдине, що я можу сказати, що наші власники не пов’язані з політикою. Це не Дубневичі, - запевнила вона.

За її словами, інформагенція «Дивись-інфо» вже має редакційний регламент, згідно з яким власники не впливатимуть на редакційну політику.
Не відкрив таємницю про те, кому належить «Вголос» і Юрій Боруцький, виконавчий директор ТзОВ “Престайм. ком.юа”.

- Мене тішать мої колеги, які цікавляться, хто є власником «Вголосу». Бо ще кілька років тому ми так само хвилювалися, а хто ж є власником «Люкса». І це все було в тумані, хтось комусь продавав акції і за 1-2 відсотки можна було купити величезний будинок. Але сьогодні це не є прихованою інформацією. В когось – знайомий власник, в когось дружина чи товариш. Зрештою, чи має велике значення, що власником є якась фізична особа чи це буде Тягнибок, бо всі знають, що «Вголос» симпатизує «Свободі», чи Кіт, чи дружина Хом’яка чи дружина Курпіля, чи товариш Тягнибока. Для читача немає принципового значення. Головне, що ці власники є місцевими, живуть у Львові і сплачують податки тут, - відповів він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів