У Львові експонують виставку «Псалми»

15:30 29 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: photo-lviv.in.ua

У Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові відкрили виставку «Псалми».

Про це повідомили у вівторок, 29 жовтня, на порталі «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України», де також розповіли: «На виставці «Псалми» експоновано твори, написані у вересні цього року в селі Новиця, що на Лемківщині (Польща), в осередку Братства греко-католицької молоді «Сарепта», де відбувся ХІ Міжнародний іконописний пленер з темою «Псалми».

«У ХІ іконописному пленері взяли участь понад п’ятдесят художників-іконописців з України, Польщі, Білорусії, Словаччини, Литви та Сербії. Кожен з учасників переконаний, що псалми не втратили своєї актуальності. Ба більше, художники-іконописці намагалися відкривати їх зміст по-своєму», – поінформували також на релігійному порталі.

«Крім того, митці також скористалися нагодою познайомитися із поетичними інтерпретаціями псалмів у творчості польських та українських поетів. Тобто відбувалось синхронне прочитанням псалмів у давніших версіях наших національних мов, а також старослов’янською. В останні дні пленеру учасники навіть виконали псалми під керівництвом відомого польського співака Адама Струґа. Тому вони вибирали собі ті псалми чи фрагменти, які їх найбільше зворушили, або ті, які передавали їхні релігійні почуття», – розповіли також на релігійному порталі.

«Експозиція триватиме у Національному музеї у Львові до 24 листопада. В Україні її можна побачити лише у Львові. Згодом відвідати виставку можна буде у Польщі, Білорусі, Словаччині, Литві та Сербії», – повідомили також на релігійному порталі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів