У Львові експонують емалі на металі

13:15 17 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: day.kyiv.ua

Київський художник Олексій Коваль презентував у львівській галереї «Зелена канапа» свою виставку «Земля і Небо».

Вражаючі роботи виконані у техніці емалі на металі присвячені величним стихіям, які є першоосновою світу – Землі, Повітрю, Воді та Небу. Для створення цієї серії творів Олексій Коваль надихався подорожами. Саме під час відвідин різних країн він виокремлював певні місця, які виражали ту чи іншу стихію та потім увіковічнював їх у своїй роботі.

Наприклад, у картині, яка уособлює Землю, художник побачив цей стан під час поїздки з Тернополя до Івана-Франківська. На одному відрізку шляху він побачив чорну землю із залишками білого снігу. Кілька разів зупинявся, виходив із машини та милувався цим. А повернувшись додому, одразу взявся переносити цей стан у картину.

Загалом над створенням виставки він працював понад рік. Адже щоб створити лише одну роботу з емалі на металі, потрібно зробити аж 24 процеси. Крім того, робить їх художник у різних майстернях.

Також на виставці представлена «Мала українська серія», яку Олексій Коваль представив 2017 року і дуже пишається нею. В цих роботах основою є колекційні ретрофотографії українців до 1921 року. Вони обрамлені орнаментикою вишивки та різьбою аристократії, козацької старшини, в емалі та в офорті.

Оглянути виставку «Земля і Небо» в галереї можна буде до 10 лютого. Про це повідомили в четвер, 17 січня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів