У Львові експонують більше ста трипільських пам’яток

11:10 18 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: day.kyiv.ua

У Львівському історичному музеї в будинку №24 на площі Ринок розгорнули виставку «Трипілля без меж і кордонів».

Про це повідомили в київському часописі «День», де також розповіли, що виставка у Львівському історичному музеї присвячена 125-річчю з часу відкриття трипільської культури. А загалом у фондах Львівського історичного музею зберігається понад шість тисяч предметів цієї культури.

В експозицію «Трипілля без меж і кордонів» потрапили лише більше сотні експонатів. Проте й ця маленька частинка здатна здивувати відвідувачів і показати їм щось нове про життя та побут трипільців.

«Трипілля без меж і кордонів» презентує майстерно розписану трипільську кераміку, антропоморфну та зооморфну пластику, знаряддя праці. Серед експонатів є і особливі реліквії – ритуальний хлібець і посудина у вигляді упряжки волів із Кошилівців, знайдена у Сушківці «Мадонна», розкопаний біля Незвиська тринокль ф мідні сокири із Чернівецької області.

Виставка доповнена картинами із зображенням трипільців та фотографій із розкопок. Крім того, організатори подбали, щоб люди із вадами зору також могли ознайомитися із експозицією.

В іншій виставковій залі виставили артефакти, котрі демонструють те, який вплив мала трипільська культура на наші традиції. Зокрема тут можна побачити вишивки, керамічний посуд та писанки різного часу.

Тут також демонструються колекція родинного оберегу українців – ляльки-мотанки, які виготовила народна майстриня Марія Заблоцька. Експонуватиметься виставка аж до травня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів