У Львові експонуватимуть трипільські пам'ятки

16:45 16 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Виставка «Трипілля без меж і кордонів» у Львівському історичному музеї триватиме до травня.

Про це повідомили в середу, 16 січня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Колекція пам'яток трипільської культури у фондах Львівського історичного музею налічує понад шість тисяч предметів. Чільне місце серед них посідають пам'ятки зі західних областей України».

«На виставці репрезентують понад 100 експонатів. Відвідувачів дивує майстерно розписана трипільська кераміка, антропоморфна та зооморфна пластика, знаряддя праці. Серед них – такі реліквії, як ритуальні хлібець і посудина у вигляді упряжі волів із Кошилівців, тринокль – символ сім'ї із Незвиська, «Мадонна» зі Сушківки, а також мідні сокири з Чернівецької області», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Пам'ятки трипільської культури з фондів Львівського історичного музею вже експонували  на виставках в Україні та Польщі. Відкриття виставки розпочнеться 17 січня о 14.00 у виставковій залі на четвертому поверсі в будівлі Львівського історичного музею на площі Ринок 24», – повідомили також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів