У Львові буде «День гуцульської культури»

09:45 24 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

27 січня біля пам’ятника Тараса Шевченку у Львові відбудеться театралізоване автентичне мистецьке свято «День гуцульської культури».

Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «У театралізованому автентичному мистецькому святі візьмуть участь 170 людей – , а учасники мистецьких колективів та майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Верховинського району Івано-Франківської області. Народні колективи демонструватимуть на сцені унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – гуцульський одяг, обряд гуцульського весілля, народний танець, лунатиме гуцульська співанка, коляда».

«У виставкових наметах діятиме святкова виставка-ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння та інших видів народного промислу Гуцульщини. Гості заходу матимуть змогу взяти участь у майстер-класах з виготовлення елементів гуцульського одягу, вбирання  гуцульської княгині, а також навчатимуть танцю «Гуцулка», – поінформували в прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів