У Львові буде 25-й фестиваль сучасної музики «Контрасти»

15:48 26 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

4-20 жовтня відбудеться ювілейний, 25-й Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти».

Про це повідомили в четвер, 26 вересня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Цьогоріч фестиваль триватиме 17 днів, а його гостями будуть композитори та виконавці з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Франції, Ізраїлю, США, Південної Кореї, Туреччини, Польщі, Литви, Білорусії та України. Програма ювілейних «Контрастів» представлятиме найновіші тенденції в сучасній класичній музиці у поєднанні з яскравими зразками світової сучасної музики XX століття».

«Вагомою складовою концертних програм стане ретроспектива української сучасної музики, зокрема зі значним акцентом на галицьку (львівську) композиторську школу. Серед них – події, які цілковито складатимуться із композицій українських митців – «Святослав Луньов: ескіз до портрету композитора» (10 жовтня, Львівський органний зал), «Лятошинський об'єднує» (11 жовтня, Львівська національна філармонія), «Галицькі композитори XX століття: вокальна творчість» (12 жовтня, Львівська національна філармонія), «Володимир Загорцев: ескіз до портрету композитора» (12 жовтня, Львівська національна філармонія), «1: Галицький контекст» (13 жовтня, Львівська національна філармонія), «2: Український контекст» (18 жовтня, Львівська національна філармонія) та Концерт-закриття фестивалю, у рамках якого відбудуться також дві світові прем’єри українських композиторів (20 жовтня, Львівська національна філармонія)», – поінформували також у міськраді.

«У програмі фестивалю – 14 концертів симфонічної, камерно-інструментальної, електроакустичної та вокальної музики, які відбудуться у Львові. У ніч з 19 на 20 жовтня у приміщенні філармонії відбудеться спеціальна фестивальна подія – «Ніч Контрастів», формат якої передбачає представлення найновіших тенденцій в сучасній інструментальній та електронній музиці, а також показ мультимедійних проектів», – розповіли також у міськраді.

«Відвідувачі матимуть можливість переміщуватися у приміщеннях філармонії, у яких послідовно будуть концерти, а також зможуть провести час у спілкуванні з музикантами та композиторами в невимушеній атмосфері у лаунж-просторі. Вже вдруге під час «Контрастів» відбуватимуться міжнародні майстер-класи нової музики, три події з яких (презентації учасників та лекції двох композиторів-викладачів) увійдуть у програму Фестивалю. У 2019 році участь у майстер-класах візьмуть молоді композитори з України, Південної Кореї, Туреччини та Білорусії», – повідомили також у міськраді.

«Фестивальні події відбуватимуться у Львові у приміщенні Львівської національної філармонії, Дзеркальній залі Львівської національної опери та Органному залі. Окрім цього, Фестиваль також представлятиме проєкт польського колективу «Neo Electric Quartet» ще у двох українських містах: Києві (кінотеатр «Ліра») та Тернополі (недобудована Обласна бібліотека)», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів