У Львові – аншлаг на опері донеччан

17:58 11 вересня 2013 р.

Фото до новини

Квитки на «Летючий голандець» розібрано заздалегідь

У Львівській опері аншлаг – усі квитки на знамениту оперу видатного німецького композитора Ріхарда Вагнера «Летючий голандець», із якою вже вдруге виступить у Львівському національному академічному театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької театр «Донбас Опера», вже продано. Про це повідомляє «Газета по-українськи».

Вона ж цитує гендиректора Львівського оперного театру Тадея Едера: «У нас ставили вистави багато театрів, але Вагнерівські – це завжди подія. Тому квитки розкупили ще задовго до приїзду донеччан. Це велика постановка – задіяно близько 300 осіб, складна техніка». 

Натомість постановник опери «Летючий голандець» Василь Василенко розповів наступне: «Я виношував цю оперу пять років. Підготовка велася близько двох. Актори з нуля вчили німецьку мову та оригінальний нотний матеріал, що було придбано й презентовано театру німецьким консульством в Донецьку. Більшість солістів – із донецької опери».

Гастрольний тур найбільшими українськими містами проходить в рамках святкування 200-річчя зі дня народження Ріхарда Вагнера. Проектор для вистави у Львові «Донбас опера» спеціально орендує у Києві. Використає також на сцені Львівського національного академічного театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької реалістичні декорації з 3D-ефектом живого моря та палуби корабля.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів