У львівському театрі – конфліктна ситуація

13:30 29 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

Представники творчого колективу Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької звернулися в депутатську комісію культури, молодіжної політки та спорту Львівської міськради щодо конфліктної ситуації, яка склалася в театрі.

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «За словами заслуженого діяча мистецтв, драматурга Ореста Огородника, творчий колектив просить депутатів на пленарному засіданні проголосувати звернення до міністерства культури з вимогою змін до Закону «Про театр і театральну справу».

Орест Огородник зазначив: «Ми просимо ініціювати зміни до закону, що дасть змогу вирішити конфліктну ситуацію. Ми працюємо для створення культурного іміджу України. Знаю, що міський голова Андрій Садовий ініціює наступний рік, як рік культури у Львові. Тому ми вирішили з вами поділитись нашою проблемою. Вона базується на новому Законі «Про театр і театральну справу», а саме, на розділі про контракту справу і об’єднання посад директора театру та художнього керівника».

«Голова комісії Віталій Свіщов коментуючи, зазначив, що депутатський корпус має сприяти міським театрам, дбати про імідж Львова як культурної столиці та намагатись не допускати до виникнення подібних ситуацій. Крім цього, на засіданні комісії культури, молодіжної політики та спорту депутати розглянули три проекти громадського бюджету», – поінформували також на порталі депутатів.

Віталій Свіщов повідомив: «До цих проектів районні адміністрації мають зауваження щодо кошторису робіт, який значно перевищує встановлений ліміт – 600 тисяч гривень. Зрештою, після обговорення ми дійшли консенсусу щодо двох проектів, а третій, за згодою автора, переходить у категорію великих проектів».

Заступник голови комісії Христина Паньків у ході обговорення, рекомендувала авторам проектів перед подачею заявок ретельно вивчати кошторис робіт, а також зауважила: «Мешканці передбачають в проектах багато важливих речей, які складно виконати за 600 тис грн. Тому рекомендація всім мешканцям, авторам проектів: перед тим, як подаватись на громадський бюджет – завітати до управління молоді і спорту, районних адміністрацій і порадитись щодо кошторису та виконавців робіт».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів