У Львівському палаці мистецтв відкриють чотири виставки про Шевченка

09:34 10 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

У неділю, 10 березня, о 15:00 у Львівському палаці мистецтв одночасно відкриють одразу чотири виставки.

Про це повідомили в неділю, 10 березня, в прес-службі Львівської міськради. Генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк розповів: «Виставки, присвячені Тарасу Григоровичу, триватимуть у Палаці майже місяць – з 10 березня до 4 квітня. Серед всіх інших чудових виставок особливої уваги заслуговує експозиція нашого Музею Тараса Шевченка, фонди якого налічують кілька тисяч експонатів. А також свої мистецькі фонди відкриває і сам палац».

«Фотовиставка Йосипа Марухняка «Господь любить свої люди, Любить, не оставить…» – це фотоподорож місцями Тараса Григоровича та його сьогоднішнім «життям» у містах і містечках України. Персональна виставка живопису Ігоря Гавришкевича «Барви душі» – яскрава і дійсно барвиста експозиція від митця, який все життя відроджував культуру, сприяв тому фінансово та привертав увагу до львівського мистецтва», – поінформували також у ЛМР.

«У Львівському палаці мистецтв відкриють також виставку з фондів палацу і музею «Пам'яті національного Пророка» й Всеукраїнську виставка-конкурс молодіжного плакату «Встане воля!». Студенти мистецьких вузів України покажуть, яким Шевченка і його ідеї сьогодні бачать вони», – розповіли:також у ЛМР.

«У неділю, 10 березня, о 15:30 –  офіційний початок Шевченківського вечора «Вогненне Слово Кобзаря», участь у якому візьмуть: народна артистка України Людмила Посікіра, студенти Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка, студенти Національного університету імені Івана Франка, учасники творчої студії «У Кобзаревій світлиці», гурт хлопчиків –  бандуристів «Гамалія» ЦТДЮГ, ансамбль бандуристок «Кобзарочки» Дитячої школи мистецтв №5, Роман Микитюк та заслужений артист України Володимир Кудовба», – повідомили також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів