У Львівському Палаці мистецтв відкрили інтерактивну виставку про Революцію Гідності (відео)

19:54 2 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Газета по-українськи»

На експозиції у Палаці мистецтв є всі атрибути революційного Майдану: шини, барикади, бруківка і «коктейлі Молотова», каски, а на подвір'ї – бочки з полум'ям.


Відео: tvzikua

У Львівському Палаці мистецтв відкрили інтерактивну експозиція «Революція Гідності: ціна свободи», організовану телеканалом «ZIK» спільно із відомими художниками. Виставка просто неба поєднала в собі ілюстративну складову, відеоряд та музичне оформлення.

На експозиції у Палаці мистецтв є всі атрибути революційного Майдану: шини, барикади, бруківка і «коктейлі Молотова», каски, а на подвір'ї – бочки з полум'ям. На виставці представлені фотографії студентських мітингів, котрі нагадують, як усе починалося і аж до подій сьогодення.

Автор ідеї проекту Мирослав Откович пояснив: «Проект «Революція гідності: ціна свободи» покликаний вшанувати героїв, загиблих на Майдані, але не пафосними промовами і заходами, а можливістю згадати трагічні сторінки минулої зими, переосмислити події, самому собі відповісти на болючі питання «Чи зникла несправедливість, соціальні біди та корупція, проти якої повстали мільйони людей?», «Зрештою, чи змінився я сам (сама)?».

На виставці можна переглянути документальні кадри Революції, тут облаштували «стіну пам'яті» з прізвищами загиблих на Майдані та в АТО. Загиблих на Майдані та під час АТО на Донбасі вшанували хвилиною мовчання, а згодом виконали Гімн України. Проект «Революція гідності: ціна свободи» триватиме у Львові до 15 січня.

Про це повідомила сьогодні, 2 грудня, львівський кореспондент київської «Газети по-українськи» Ольга Швед.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів