У львівському Будинку офіцерів пропонують створити осередок просвітництва

14:45 21 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: varianty.lviv.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся листом до міністра оборони України Андрія Загороднюка щодо поширеної в ЗМІ інформації про продаж будівлі Будинку офіцерів на вулиці Театральній, 22.

Про це повідомили у вівторок, 21 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що ЛМР готова надати кошти і провести всю необхідну реконструкцію, аби відновити у цій будівлі перший український театр з акцентом на національно-патріотичне виховання, провести реконструкцію кінозалів, а також відкрити в Будинку офіцерів творчі мистецькі осередки для молоді.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Я дав пропозицію, щоб спільно з містом там зробити осередок просвітництва, провести там якісний ремонт, щоб це був будинок, який можна було би використовувати і для військових, і для громади міста, щоб там були інновації, щоб там людина, яка була на війні, могла прийти і провести зустрічі зі школярами, щоб там можна було проводити якісь навчальні курси. У нас є Центр допомоги учасникам бойових дій, він якісно працює, але там не масштабні приміщення, а в Будинку офіцерів кілька тисяч квадратних метрів.

Андрій Садовий також наголосив: «Зараз важливо на рівні міністерства визначити відповідальну особу, від міста буде Андрій Москаленко, щоб спільно робочою групою ми напрацювали новий функціонал для Будинку офіцерів, щоб це не була будівля, яку просто здають в оренду комерційним установам, а щоб це був осередок просвітництва, патріотичне виховання українців щоб було на належному рівні. Важливо зараз бажання міністерства оборони зробити апгрейд в цьому приміщенні.

Міський голова також повідомив: «Міністр оборони був подивований, коли ця інформація з’явилась. Можливо ще в рамках цього року там можна почати ремонтні роботи, але спершу треба концептуально подумати, що там має бути, враховуючи історію. Спочатку треба зробити якісний проект, а потім вже фінансування та реалізація. З фінансуванням проблем не буде, місто долучиться».

Як інформував «Щоденний Львів», будинок №22 на вулиці Театральній знаходиться на балансі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів