У львівській «Тюрмі на Лонцького» представили фотовиставку «Обличчя Свободи. Майдан» (відео)

17:15 23 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

Оглянути експозицію в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» можна до 9 січня. Вхід – безкоштовний.


Відео: Громадське Телебачення

У Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» представили виставку «Обличчя свободи. Майдан». Експозиція мандрує Україною разом із ХІ Мандрівним фестивалем документального кіно про права людини «Docudays UA», що триває в Україні від жовтня по грудень, і вже була показана за  межами країни – у Лондоні, Берліні, Нью-Йорку.

Зокрема, у Берліні частину фотографій залучили до постійної експозиції Музею Берлінського муру. За словами автора, а це відомий український фотохудожник Ігор Гайдай, серія портретів «Обличчя Свободи. Майдан» є постановочною, одначе всі герої експозиції є реальними учасниками Майдану – Гайдай фотографував їх просто на вулиці. Розповідає, що на Майдані сам спочатку був не як фотограф, але «згодом відчув потребу зафіксувати обличчя людей».

У фотовиставці – портрети  українців з усіх регіонів, навіть тих, де зараз іде війна, а також із Криму. «Майдан зрушив з місця багато процесів у нашій країні, які давно не відбувалися. Там усі люди були братами, носіями свободи та європейських цінностей, таких як прозорий бізнес, нормальні стосунки між людьми та між людьми і владою, нормальне суспільство. Ці фото – для того, щоб ми про це не забули і по-філософськи переосмислили ці доленосні події», – говорить Гайдай.

Оглянути експозицію можна до 9 січня. Вхід – безкоштовний.

Про це повідомила сьогодні, 23 грудня, в київській газеті «День» Тетяна Козирєва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів