У Львівській опері відзначать 75-річчя двох митців

15:55 31 жовтня 2016 р.

Наступної середи, 9 листопада, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться музично-мистецький вечір, присвячений пам’яті та 75-річчю геніальних майстрів театру і кіно Богдану Ступці та Івану Миколайчуку.

Про це, як повідомили сьогодні, 31 жовтня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, йшлося на проведеній сьогодні, 31 жовтня.прес-конференції, участь у якій прес-конференції взяв народний артист України, лауреат національної премії України ім. Тараса Шевченка, художній керівник Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Федір Стригун, заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало, а також організатор проекту Роман Маланчук.

Зокрема, у творчому вечорі будуть представлені унікальні уривки з вистав, спогади від метрів українського театру і кіно, Народних артистів України Ади Роговцевої, Раїси Недашківської, Федора Стригуна, Таісії Литвиненко, Ольги Сумської, Лариси Кадочнікової та Остапа Ступки. Музичну частину програми представлять народні артисти України, зокрема – легендарний композитор Мирослав Скорик, cолістка Віденської опери Вікторія Лук’янець, співачка та актриса Валентина Ковальська, а також Заслужені артисти України Віталій Борисюк, Руслана Лоцман та учасники мистецького об’єднання «Народна філармонія»  Павло Тютюнник, Тетяна Школьна, лауреат всеукраїнських конкурсів Ольга Гура.

Богдан Ступка зіграв більше 100 ролей у театрі та знявся в більше 120 фільмах. Численні нагороди і звання цього геніального майстра своєї справи займають великий список. Іван Миколайчук  зіграв 34 ролі у кіно, у його доробці дев’ять сценаріїв і дві режисерські роботи, за що удостоївся багатьох нагород.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів