У Львівській міськраді запевняють, що охопили «Територією дитинства» близько 2000 малюків

12:23 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vk.com/wall

У рамках кампанії «Відповідальне місто» проведено 50 заходів.

З 25 травня до 7 червня 2015 року, впродовж двох тижнів, у різних куточках Львова, у рамках святкування Міжнародного дня захисту дітей, Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді безкоштовно долучав до різноманітних пізнавальних та розважальних заходів маленьких львів’ян нашого міста та його гостей.  Загалом у рамках кампанії «Відповідальне місто» у проекті Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Територія дитинства» проведено 50 заходів, близько 2000 дітей охоплено цікавим та змістовним дозвіллям.

Діти з багатодітних, малозабезпечених, опікунських сімей, діти-сироти, діти з особливими потребами, діти учасників АТО, діти, які переселились з окупованих територій України, діти з інтернатних закладів мали можливість обрати у запропонованій їм програмі «Територія дитинства» розваги на будь-який смак та вподобання.  Родини учасників АТО разом з дітьми відвідали концерти у Львівській філармонії та циркову виставу. 

Багатодітні родини здійснили подорож містом на «Чудо-поїзді» та «Чудо-бусі», учасники помилувалися величчю мальовничих краєвидів та захоплюючих пейзажів Львова, які не одне століття ваблять мандрівників. Солодкими несподіванками у вигляді медових пряників-юрашків  пригощали діток-сиріт під час екскурсій містом учні Львівського професійного ліцею харчових технологій. 

Дітки наймолодшої вікової категорії насолодилися забавою на атракціонах парку Культури та дитячого центру «Sky Park», учні середніх та старших класів відвідали музеї, кінопалаци, помилувались красою квітів у Ботанічному саду. Батьки разом з малечею переглянули безліч вистав у театрах міста, поспілкувались з природою у Шевченківському гаю, зустрілись з мультиплікаційними героями у Центрі творчості для дітей та юнацтва, пробували намалювати малюнок на асфальті.

За найкращі малюнки на тему «Дитинство» учасники отримали подарунки та запрошення на вистави. Діти з особливими потребами поспілкувались та нагодували звірят та птахів у еколого-натуралістичному центрі.

Діти з окупованих територій України здійснили цікаву подорож у селі Страч спільно з дітьми Карітас УГКЦ «Діти вулиці». І головна несподіванка всіх акцій – безліч солодких Чупа-Чупсів, печива та подарунків.  

Начальник відділу соціальної роботи Личаківського району (відповідальна за проект «Територія дитинства») Наталія Клапатюк зазначила: «Сподіваємось, що святкова атмосфера, сміх та радість будуть супроводжувати малечу впродовж літніх канікул». 

Загалом святкуваннями охоплено близько:

200 дітей, позбавлених батьківського піклування, 

150 дітей з багатодітних родин, 

200 дітей учасників АТО, 

200 дітей з родин, які вимушено переселились з окупованих територій України,

300 дітей з малозабезпечених родин, 

1000 діток з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Також у рамках проекту працівники Львівського міського центру для сім’ї, дітей та молоді спільно з представниками кримінальної міліції провели серію профілактичних бесід, на яких  мали можливість нагадати про необхідність дотримання прав дитини, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини та обов’язків . Будь-хто з перехожих та учасників акцій міг долучитись до веселих вікторин, а також отримати фахову консультацію юриста, соціального працівника, психолога. 

Виконувач обов’язків директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Рубай розповіла: «Проект «Територія дитинства» – це комплекс заходів для соціально незахищених діток, до якого ми запросили долучитись усіх львів’ян з небайдужим серцем. Дякую усім благодійним та громадським організаціям, соціально відповідальному бізнесу, активним підприємцям та громаді за неоціненну лепту подаровану дітям, яким не легко на даному етапі життя, яких ми усі разом полюбили, даруючи щасливі миті, сміх та усмішки на кожному із заходів».

Про це повідомили сьогодні, 11 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів