У Львівській міськраді пообіцяли зберегти панно й мозаїку на Погулянці

16:00 12 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко запевнив, що зробить усе можливе, аби зберегти панно і мозаїку на вулиці Погулянка.

Про це повідомили в понеділок, 12 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Ця будівля належить державному підприємству «Львівське агроторгове підприємство» (колишній завод «Укрвино»). Завод збанкрутував і майно виставили на аукціон.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: ««Як і всі, я зі здивуванням прочитав інформацію, що в Дніпрі буде аукціон щодо продажу майна державного підприємства «Укрвино» (в народі – винзавод) на вулиці Погулянка, 26 у Львові. На території цього підприємства є кілька цінних об`єктів – зокрема панно та мозаїка. Вважаю, що вони мають бути збережені і це треба зафіксувати окремим рішенням міста, незважаючи на те, хто б і для якої мети не купив його».

Андрій Москаленко також розповів: «Тому завтра о 12.30 разом з управлінням охорони історичного середовища ідемо на місце – щоб зафіксувати документально всі важливі елементи і зберегти їх. А також на п`ятницю на виконкомі це зафіксувати окремим рішенням».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів