У львівській галереї «Пори року» відкриють о 15:00 виставку художниці Марії Іванюти

11:47 22 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

22 червня о 15:00 у галереї «Пори року» ЛНАМ на вулиці Вірменській, 23 відбудеться відкриття виставки творчих робіт Марії Іванюти, талановитої молодої художниці, що працює в царині сакрального мистецтва.

Організатори виставки творчих робіт Марії Іванюти в галереї «Пори року» ЛНАМ на вулиці Вірменській, 23 зазначають:

«Проект «Вихід» – це крок людини назустріч Богу, а кожна робота –  знак, символічна форма візуалізації цього руху. Концепція виставки передбачає передання простими формами складних речей –  в стилі лаконічного символізму, використовуючи у подачі техніку старих майстрів, а саме  – яєчну темперу.

У кожної людини є усвідомлення себе, як складного осередку відчуттів, що має цілу гаму відтінків, від найбільш гострої болі, або монотонного звучання однієї ноти, до високої любові. Ці відчуття настільки складні в передачі, що їх важко відтворити будь-якими звичними виразами, чи то мистецтва, чи науки, чи навіть людської мови.

У Біблії, можемо побачити символ шляху душі, що повторюються безкінечно. Бог створює Єву для Адама вже тисячоліттями. Ми зустрічаємо свого Адама або Єву і відчуваючи єдність двох, рай, що з нами Бог і його подарунок. І відчуваємо всю катастрофу вигнання з раю. Гріхопадіння. Щастя Відкуплення, Зішестя Святого Духа». 

Марія Іванюта народилася 1992 року в місті Скалаті в Тернопільській області. З 2010 року – студентка кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв (5 курс).

Учасниця багатьох виставкових проектів в Україні та за її межами. Серед них: виставка ікон із VI Іконописного Пленеру в Новиці і Замлиння у Національному музеї ім. Андрея Шептицького у Львові в 2013 році, колективна виставка творчих робіт «Із Божої іскри» 2014 році, виставка ікон із VI Іконописного Пленеру в Новиці у Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові, виставка ікон у Варшаві «VI Micdzynarodowe Warsztaty Ikonopisow wystawa» 2014 році та інші. Роботи експонувались в галереях Польщі «Ратуша» (Люблін) та «Gaude Mater» (Ченстохова). 

Експозиція триватиме до 1 липня 2015 р. Графік роботи галереї: понеділок – п’ятниця,  11:00-17:00.

Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів