У Львівській філармонії триває Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози»

10:30 5 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Сьогодні, 5 червня, о 19:00 у Львівській обласній філармонії диригент Дмитро Логвін (Дніпропетровськ-Київ) та Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» виконають програму видатних європейських композиторів Альфреда Шнітке, Бенджаміна Бріттена, Йозефа Гайдна.

Під час виконання Симфонії №45 Йозефа Гайдна слухачі почують не тільки витончену музику, а й побачать цікавий музичний експеримент. Твір не часто виконується у Львові, і має свою особливу історію. 

За словами головного диригента та засновника оркестру «Віртуози Львова», народного артиста України Сергія Бурка, симфонія має магнетичний вплив на слухачів. Твір виконується при свічках.

За легендою, князь Естергазі, в якого Гайдн перебував на службі, довго затримував музикантів у своїй «холодній» літній резиденції. Тому Гайдн придумав жарт-натяк.

В останній частині симфонії музиканти по черзі виходять під час гри. У кінці залишається – тільки одна скрипка.

На концерті прозвучать також «Сюїта в старовинному стилі» Альфреда Шнітке та «Проста симфонія» Бенджаміна Бріттена.  Із дніпропетровським оркестром  «Пори року», керівником і одним із засновників якого є Дмитро Логвін, оркестр «Віртуози Львова» вже має багато програм. 

Минулого тижня оркестр «Віртуози Львова» виступив у Дніпропетровську з концертною програмою «Три Моцарти», серед яких і Львівський Моцарт – Амадей Ксавер Моцарт. Спільна робота викликала неабияке захоплення дніпропетровської публіки».  

Як зазначає Сергій Бурко, Дмитро Логвін – митець широкого профілю, він декілька  років працював з оркестром «Київські солісти». Окрім диригентської роботи, він також  є одним із організаторів Венеціанського бієнале. 

Про це повідомили сьогодні, 5 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів