У Донецьку приязно приймали 120 львівських студентів (відео)

17:20 31 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ucu.edu.ua

Як повідомляє в понеділок прес-служба міської ради, їх там чекали з екскурсійною програмою та запросили на хокейний матч.


Відео: ТСН.ua

Прес-служба міської ради інформує сьогодні, 31 березня, що 28-го 150 студентів та школярів з Донецька на один день прибули до Львова, а 120 студентів зі Львова з мером Андрієм Садовим на день полетіли у Донецьк. Там їх чекали з екскурсійною програмою та запросили на хокейний матч. 

Зокрема у Донецьк полетіли студенти Лльвівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Львівська політехніка», Львівської національної академії мистецтв, Львівського лісотехнічного університету, Львівського державного університету фізичної культури, Української академії друкарства, Львівського інституту економіки і туризму, Львівського інституту банківської справи та інших ВНЗ. А в програмі для львів’ян були автобусна екскурсія Донецьком, обід, прогулянка парком Щербакова та відвідини фабрики «Конті», де студенти мали змогу побачити, як працює цех з виробництва цукерок та бісквітів. 

Упродовж дня студентів також чекали на виставці у мистецькому центрі «Арт-Донбас» та на відомій «Донбас-Арені», де для львів’ян підготували екскурсію стадіоном, включно з візитом у конференц-зал, переодягальні футболістів та виходом на поле. А ввечері львів’ян запросили на льодову арену «Дружба», де проходив матч Континентальної хокейної ліги між командами «Лев» (Прага) та «Донбас» (Донецьк).

Львівські студенти разом з фан-клубом хокеїстів забезпечили гідну підтримку українській команді. Під час матчу студенти провели флеш-моб під гаслом «Схід і Захід – разом!», створивши на всій трибуні жовто-блакитний прапор. 

Більшість студентів задоволені візитом та вдячні донеччанам за теплий прийом. Деякі львів’яни планують відвідати Донецьк ще раз, аби мати більше часу для прогулянок містом та спілкування з його мешканцями. 

Зокрема, студент ЛІБС УБС НБУ Михайло Смолинець розповів: «Приїхавши в Донецьк, ми були дуже здивовані тим, як нас зустріли. Такого ажіотажу ми просто не очікували. Зустріч в найкращих українських традиціях: коровай, прекрасні дівчата в національному вбранні, символіка хокейного клубу «Донбас», цікаві екскурсії в найпрекрасніші місця міста, неперевершена енергетика та підтримка на хокейному матчі. Все це підкреслює те, що розбіжності між Заходом і Сходом – лише міф, який ми всі разом намагаємось зруйнувати. І як показує практика - це нам вдається».

Натомість студентка ЛІБС УБС НБУ Ольга Клименко вважає: «Стереотипи існують і у донеччан про Львів, і у львів’ян – про Донецьк. Тому практику таких обмінів обов’язково потрібно продовжувати і далі. Нам треба їздити у міста східної України та приймати гостей зі сходу у Львові (наприклад, через студентську ініціативу «Зі Сходу на Захід»). На особистих зв’язках щезнуть будь-які непорозуміння і ми разом станемо міцнішими».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів