Тероборонівці Львівщини встановили скульптуру Матері Божої в прифронтовому селі Донеччини

19:18 15 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Військовослужбовці 103 бригади тероборони на свято Покрови встановили скульптуру Матері Божої в одному з прифронтових сіл Донеччини.

Про це інформує пресслужба 103 бригади тероборони, пише Dailylviv.com.

"103 окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних Сил України виконує бойові завдання із захисту країни від окупантів на Донеччині. За цей час бійці бригади не лише втримали визначену лінію оборони і звільнили від російських військ кілька населених пунктів області. Крім безпосереднього виконання своїх обов’язків, бригада допомагає мешканцям прифронтових сіл та містечок, сприяє їх евакуації, разом із волонтерами доставляє допомогу тим, хто її потребує. 

А нещодавно в одному із сіл Донецької області бійці бригади встановили скульптуру Матері Божої. Дуже символічно, що урочисте відкриття скульптури припало саме на 14 жовтня – церковне свято Покрови та День захисників та захисниць України. Адже більш як 170 років тому, в цьому ж селі була побудована та відкрита церква Покрови Пресвятої Богородиці. Однак після приходу радянської влади церква була знищена",- йдеться в повідомленні. 

Як зазначають, скульптура повністю споруджена за кошти і зусиллями військовослужбовців бригади. На її відкриття зібрались мешканці села а також – військовослужбовці бригади. Урочисто освятив її капелан бригади о. Нестор.

«Збройні Сили України, зокрема, і 103 бригада, не лише звільняють українські землі від окупантів. Вони ще й повертають сюди Україну. Вони повертають сюди українську культуру, традиції, які були знівельовані та викорінені радянським режимом. Немає сумнівів, що воїн із синьо-жовтим прапором на шевроні буде асоціюватись у цих мешканців із звільненням, з упевненістю в майбутньому, з миром», - прокоментував подію командир 103 бригади полковник Валерій Курко.

Сили територіальної оборони об'єднали понад сто тисяч українців

103-тя бригада подякувала всім волонтерам і меценатам та порадила, як знезброїти шахраїв

Головнокомандувач ЗСУ відзначив військовиків 103-ї бригади

У мережі поширили відео про підготовку бригади тероборони Львівщини

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів