Сьогодні відзначає храмове свято церква Пресвятої Євхаристії у Львові

12:05 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: klymenko.data-tec.net

Урочисту Літургію в церкві Пресвятої Євхаристії у Львові розпочне об 11.00 архиєпископ і митрополит Львівський УГКЦ Ігор.

Щороку у четвер після Неділі всіх святих припадає празник Пресвятої Євхаристії. Греко-католики урочисто відзначають празник Пресвятої Євхаристії сьогодні, 11 червня.

У Львові в цей день престольний празник святкують парафіяни церкви Пресвятої Євхаристії (колишнього Домініканського cобору). Урочиста Літургія розпочнеться у ньому об 11.00. Очолить її владика архиєпископ і митрополит Львівський УГКЦ Ігор.

Свято Пресвятої Євхаристії має західне походження, а з’явилося в ХІІІ столітті. Днем свята було обрано саме четвер, коли Христом було встановлено Тайну Євхаристії. Однак дуже часто урочисте святкування переноситься з четверга на найближчу неділю.

Спершу це свято почало відзначатись в єпархії Льєж з ініціативи місцевого єпископа Роберта у 1247 році. А вже у 1264 році Папа Урбан IV проголосив його обов'язковим для цілої Західної Церкви. В Українській Греко-Католицькій Церкві воно було введене постановами Замойського Синоду у 1720 році і з того часу відзначається щорічно.

Про це повідомили сьогодні, 11 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів