Сьогодні у Львові виступатиме відомий французький флейтист Жан-Крістоф Фріш

09:48 3 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: library.lnu.edu.ua

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, у п’ятницю в Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка (головний читальний зал, вулиця Драгоманова, 5) відбудеться міні-конференція «Мандрівне бароко» та урок музики від Жана-Крістофа Фріша.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 3 квітня, «Щоденному Львову»:

«3 квітня о 18.00 відомий французький музикант, дослідник та виконавець барокової музики Жан-Крістоф Фріш виступить у стінах найдавнішої бібліотеки України. Про це повідомив Роман Лаврентій, завідувач відділу культурно-просвітницької роботи Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка.

У п’ятницю в Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка (головний читальний зал, вулиця Драгоманова, 5) відбудеться міні-конференція «Мандрівне бароко» та урок музики від Жана-Крістофа Фріша.. У рамках зустрічі – обговорення-презентація його книги «Мандрівне бароко» (Frisch J.-Ch. Le Baroque Nomade. – [Lorai]: Actes Sud, 2014. – 230 p.).

До того ж, відвідувачі університетської книгозбірні та гості заходу матимуть нагоду не тільки насолодитись гармонією давніх музичних творів у виконанні Ж.-К. Фріша, але й ознайомитись із експозицією фотографій Ферранте Ферранті «Пінзель і барокова Європа». Організатори зазначають також:

«Упродовж тривалого часу Львів займав особливе місце у культурному просторі Центральної Європи. Якщо у світі добре відомі твори скульптора Пінзеля, то мало хто знає про музичну культуру, що розвивалася тут у проміжку XVI – XVIII ст.

Партитури, табулатури та численні нотні раритети залишаються мовчазним скарбом, захованим в архівах давнього міста. Однак час від часу чиясь дбайлива й небайдужа рука дістає із запилених фондосховищ цю дивовижну музику і оживлює її, спонукає зазвучати знову з ще більшим шармом та магічністю. Так, за ініціативи l’Alliance française de Lviv, до Львова прибуває відомий французький музикант Жан-Крістоф Фріш для того, щоб поділитися власним досвідом прочитання та відтворення музичних скарбів». 

Засновник ансамблю «Le Baroque Nomade» («Мандрівне бароко»), фахівець барокової флейти Ж.-К. Фріш відшукує по всьому світу сліди взаємовпливів музичних творів європейського бароко і локальних традицій. Отож, анонсуючи результати дослідження музиканта, «Французький альянс» у Львові  збере квартет найкращих місцевих талантів під склепінням давнього храму єзуїтів. Цю мистецьку акцію присвячено вшануванню Моцарта у Галичині, адже саме у Львові жив і популяризував музичну спадщину батька його син Франц-Ксаверій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів