Сьогодні центром Львова урочисто крокуватиме традиційна «Хода звіздарів» (програма, трансляція)

13:55 8 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, у рамках проведення щорічного Різдвяного фестивалю «Спалах різдвяної звізди», сьогодні, 8 січня, традиційно відбудеться «Хода звіздарів».

У прес-службі ЛМР повідомили «Щоденному Львову», що, в рамках проведення щорічного Різдвяного фестивалю «Спалах різдвяної звізди», сьогодні, 8 січня, традиційно відбудеться «Хода звіздарів». У повідомленні також конкретизують:

«Хода пройде центральними вулицями міста та є одним з найяскравіших дійств в часі різдвяних свят. Учасниками заходу є звіздарі – усі, хто виготовили зірки, вертепи та творчі колективи міста.

Кожного року хода поповнюється новими зірками. Звіздар Богдан Новак вшанував героїв Небесної сотні звіздою нової конструкції.  На чолі ходи ангели-охоронці, ангели світла.

Програма заходу:

13.30 – Формування колони звіздарів. У колоні візьмуть участь ангели, звіздарі, творчі колективи, вертепи. Загальна кількість учасників налічує понад 300 осіб. 

14.00 – початок ходи. Маршрут: вулиця Ставропігійська, площа Ринок (шопка), вул Шевська, площа Яворського (Дідух), вул П. Беринди, проспект Свободи.

15.00 – сцена біля ялинки, привітання звіздарів, презентація нових звізд, вручення нагород, посвята у звіздарі.

16.00 – вертепи та коляди від творчих гуртів.

17.00 – особлива подія фестивалю – спільна коляда «Львів колядує». Організатори запрошують громаду Львова у певний час у певне місце біля ялинки на Львівських ярмарках об’єднатися у велику родину та спільно прослави Народження Бога, із творчими гуртами та солістами (Назар Савко, Ната Султан, Анна Кривута, хор «Вірли») поколядувати відомі коляди з дитинства, які звучать у кожній українській хаті. 

Організатори традиційної «Ходи звіздарів»: Музей народної архітектури та побуту, Громадська організація «Обереги».  За довідками звертатися за тел. (032)2712101».

Натомість на сайті Західної інформаційної корпорації анонсують сьогодні, 8 січня, в повідомленні «Хода звіздарів у Львові – у прямому ефірі телеканалу ZIK з 13.50»:

«Сьогодні, 8 січня, у Львові проходитиме святковий фестиваль «Спалах Різвяної Звізди», у рамках якого сотні учасників пройдуть урочистою ходою, щоб вшанувати народження Ісуса Христа. Учасники дійства – творчі колективи, вертепи та народні умільці, які спеціалізуються на виготовленні одного з головних символів українського Різдва – звіздарі. Цьогоріч одною із зірок вшанують і Небесні Сотню – звіздар Богдан Новак виготовив зірку нової конструкції, як пам'ять про загиблих під час Революції Гідності.

Формувати колону учасники ходи почнуть о 13.30 на площі Музейній, звідки колоною рушать за маршрутом: вулиця Ставропігійська, площа Ринок, вулиця Шевська, площа Яворського, вулиця Беринди – до головної ялинки міста на проспекті Свободи. Там, на сцені перед Львівською Оперою, проходитиме презентація Різдвяних Звізд та виступи вертепів.

До свята доєднається репортер ZIK-стрім Олена Маляренко. Пряму стрім-трансляцію дивіться наживо в ефірі телеканалу ZIK та на головній сторінці сайту «ZIK.UA».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів