Шоу 27-ми співаків на «Арені Львів» триватиме шість годин

16:13 16 серпня 2018 р.

Фото до новини

18 серпня на стадіоні «Арена Львів» відбудеться концерт Національного проекту «Українська пісня». Шоу триватиме майже шість годин і на сцену вийде 27 артистів.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, під час прес-конференції з нагоди Національного проекту «Українська пісня/ Ukrainian Song Project 2018», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив співзасновник, співорганізатор і генеральний продюсер Національного проекту «Українська пісня / Ukrainian Song Project» Тарас Курчик. 

За його словами, до участі в проекті зголосилося 300 молодих виконавців. З них вісім найліпших обрало журі та двох – інтернет-користувачі.

- Ми задоволені проробленою роботою та увагою людей, які хочу взяти участь у проекті. Ми задоволені відбором артистів до проекту, - каже Тарас Курчик. 

За його словами, за п’ять днів голосування в інтернеті кліпи виконавців-фіналістів уподобали понад 40 тисяч осіб. 

- Ітернет-користувачі обрали львівський гурт «Secret Forest» та київського співака «Eromin», - назвав Тарас Курчик тих, кого найбільше люблять в соцмережах. 

Проект «Українська пісня» - цілком україномовний. Проте взяти участь у ньому забажали молоді виконавці з усієї країни. 

- Нас вразило, що дуже багато заявок було зі Східної, Південної та Центральної України. Це – орієнтовно дві третіх, - каже співзасновник, співорганізатор і генеральний продюсер проекту.

Тарас Курчик також нагадав, що два попередні роки імена експертної ради не розголошували, аби убезпечити журі від тиску недобросовісних продюсерів. Цього року учасники та громадськість мали можливість довідатися, хто ж визначає ті голоси, які гідні вийти на сцену проекту «Українська пісня/ Ukrainian Song Project 2018». 

- Просили, телефонували, хто ж в Україні не просить? Тиск на нас з Тарасом Курчиком був. Але це не заважало іншим членам журі працювати. Тому  традиція оприлюднювати імена експертів збережеться і надалі. Немає змісту надалі ховатися, - заявив співзасновник, співорганізатор і арт-директор Національного проекту «Українська пісня /Ukrainian Song Project» Василь Вовкун. 

У підсумку він задоволений тим, що буде показано всім на стадіоні «Арена Львів».

- Позаду – конкурсний відбір, за який ми завжди переживаємо. Бо ми розуміємо, що за рік не так багато нових імен з’являється. Коли ми формували саму концертну програму, то відчули і різні стилі, і різні голоси, - каже Василь Вовкун. 

За словами засновника сервісу з продажу квитків «Контрмарка», виконавчого директора  проекту «Українська пісня/ Ukrainian Song Project 2018», члена експертної ради Олександра Порядченка, під час концерту передбачена пряма трансляція. 

- Таким чином ми будемо популяризувати пісню за межами України. Виконавці підготували цікаві номери. Нам є що показати. Прошу всіх долучитися до ретрансляції концерту, - закликає він. 

Пряма трансляція буде на сторінці https://www.facebook.com/uapisnya/ 

Музичний продюсер телеканалу «Україна», член експертної ради конкурсного відбору на «Українську пісню-2018» Геннадій Вітер зауважив, що впродовж двох місяців він прослухав велику кількість молодих музикантів і дуже пишається всіма, хто зважився подати свої композиції на конкурс. 

- Українська музика та українські виконавці звучать в усьому світі. Ми пишаємося цим. Тому ми бачимо в цьому проекті – великий потенціал, який дає можливість молодим виконавцям показати себе відразу на великому майданчику, - зазначив він. 

Лідер гурту «PANCHYSHYN» (один з 10-ти фіналістів відбіркового туру на «Українську пісню-2018») Остап Панчишин зізнався, що вперше брав участь у відборі до проекту у 2016 році. 

- Проект мотивує до роботи. Журі відібрало мою пісню «Ти робиш мене кращим». Це – позитивна пісня. Люди зараз потребують позитиву, - говорить один із переможців проекту. 

Також організатори запрошують на концерт учасників бойових дій. Вони можуть прийти в день концерту на «Арену Львів», показати своє посвідчення у спеціальні касі та потрапити на шоу безкоштовно. Ще 250 благодійних квитків отримали курсанти та офіцери Академії Сухопутних військ. 

Відеозапис концерту буде показано 24 серпня на телеканалі «Україна». 

Довідка від організаторів

Національний проект «Українська пісня / Ukrainian Song Project» відбувається у Львові вже третій рік поспіль. Цього року грандіозний концерт проекту прийматиме стадіон «Арена Львів» 18 серпня - у рамках святкування Дня незалежності України.

Серед хедлайнери концерту - «Воплі Відоплясова», Pianoбой, О.Torvald, Alyosha, Злата Огнєвіч, Олександр Пономарьов, MELOVIN, Tayanna, DILEMMA, Артем Пивоваров, Kadnay та Ivan NAVI. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів