Садовий «бореться» з алкоголем і благословляє хмільні фестивалі

13:23 4 листопада 2013 р.

Фото до новини

Два львівські фестивалі – «Львівська забава» та «Свято сиру і вина» - пропагують споживання алкоголю і програмують молодь на смертельну звичку. Так вважає голова руху "Твереза Галичина" Роман Піцикевич.

Фестивалі, присвячені пиву або вину, мають бути ліквідовані міською владою Львова. Вона не повинна давати дозволу на це. А виходить навпаки – у Львові влада погодила 10-15 вересня проведення грандіозного споювання українців на фестивалі « Львівська забава, - наголосив Роман Піцикевич. На його думку, хмільні фестивалі виховують-готують майбутніх клієнтів для компаній-виробників алкоголю. Досить лише переліку спонсорів свята «Львівська забава» - «Перша приватна броварня», «Оболонь», «Чернігівське», «Львівська пивоварня», аби збагнути кінцеву мету цього заходу, вважає Піцикевич. 

«Коли ми прийшли на «Львівську забаву», то побачили там 70% молоді. Зафіксували на відеокамеру продаж неповнолітній дівчинці «Чернігівського». Підходили ми до інших стійок – діткам не було навіть 17 років. Усі «пивні шлюби», акції – все вигадано для споювання і залучення дітей до алкоголю», - розповів Роман Піцикевич у відеопрограмі Львівського прес-клубу

«Фестиваль сиру і вина придумали, аби додати до сиру ту саму отруту – вино. Також ми зафіксували порушення – продаж неповнолітній алкоголю. Причому, коли зафіксували це на відеокамеру, викликали наряд міліції і запитали, хто є організаторами фестивалю, вони навіть не назвали свого імені і не дали паспортних даних. А продавець, який пішов за документами, втік з місця злочину», - наголосив Роман Піцикевич. 

«За смертельними наслідками, які має алкоголь, ми назвали це «фестивалем під час чуми». Щороку від вживання алкоголю помирає 330 тисяч українців. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), наша молодь і діти посідають перше місце в світі за дитячим алкоголізмом»,- розповів Роман Піцикевич.

На думку голови руху «Твереза Галичина», відбувається планомірне споювання людей через збагачення окремих осіб-можновладців. 

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий, який урочисто разом з представниками компаній-виробників пива відкривав «Львівську забаву», цього року ініціював гучну загальнонаціональну кампанію «Стоп алкопоп». Мета акції – зупинити індустрію слабоалкогольних коктейлів (так званого «алкопопу») в Україні.

Більше того, Львовом прокотилися показові протиалкогольні рейди магазинами міста. Їхні організатори – близька до міського голови Львова ГО «Самопомоч», ГО «Завжди вірні», об’єднання студентів-правників, а також студентська рада Львова. Вони на телекамери демонстративно перевіряли, чи дотримуються продавці заборони про продаж алкоголю після 22:00, а також - неповнолітнім. 

Організатором свята пива і вина є компанія «Дікарт», яка повідомляє про це на своєму сайті. Структура, яку очолює Андрій Сидор – екс-начальник управління культури і туризму Львівміськради, також є організатором ще 10 фестивалів, зокрема міського фестивалю пива, які у своєму форматі мають виразний алкогольний градус.

                                                                                  Довідка.

У рішенні виконкому №1768 Львівської міської ради від 20.12 2010 року «Про заборону роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного)»

Написано: «Заборонити роздрібну торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного) у стаціонарних об’єктах торгівлі та малих архітектурних формах, за винятком закладів ресторанного господарства, з 22.00 год. до 10.00 год.»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів