Руслана Лижичко привезла до Львова «Повстанське танго» (відео)

14:58 27 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Руслани Лижичко

Народна артистка України виступила в перформансі балету «Життя» під назвою «Ремінісценції.UA».

Руслана Лижичко спеціально підготувала для виступу у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької «Повстанське танго», написане ще в минулому столітті та доповнила його віршем. Народна артистка України також розповіла разом з організаторами заходу про русифікацію й знищення української культури протягом впродовж трьох століть.

Руслана Лижичко представила також пісню «Аркан», реквієм-баладу «Ти ще відкриєш очі», присвячену Кузьмі «Скрябіну», і звичайно, закінчила свій виступ  виконанням Гімну України. Окурім того, співачка й, водночас, громадський діяч поспілкувалася зі студентами музично-педагогічного училища імені Філарета Колесси на тему побудови нової України.

Також зірка поділилася враженнями від знайдених текстів, авторами яких є учасники війни на сході України. Зокрема, Руслана розповіла: «Я почала звертатися до того, що хлопці пишуть безпосередньо в окопах, в АТО. Просто аматорські тексти і знайшла винятковий вірш «Я вмер, бо так треба». Він мене так вразив!».

Про це повідомила сьогодні, 27 травня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів